Ухвала
від 19.03.2024 по справі 918/1128/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"19" березня 2024 р.Справа №918/1128/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді А.Качура,

розглянув матеріали справи за заявами про визнання кредиторських вимог: ОСОБА_1 та ОСОБА_2

у справі про: банкрутство

боржник: Комунальне підприємство "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради

кредитор: Приватне акціонерне товариство "Рівнеобленерго"

кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Газова Компанія"

кредитор: ОСОБА_3

кредитор: Фінансовий відділ Городоцької сільської ради

кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Рівненська обласна енергопостачальна компанія"

кредитор: Головне управління ДПС у Рівненській області

кредитор: ОСОБА_4

кредитор: ОСОБА_5

кредитор: ОСОБА_6

кредитор: Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства "Рівнеоблводоканал"

кредитор: Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Рівнегаз"

кредитор: Приватне підприємство "Рівнетеплосервіс"

секретар судового засідання: С.Коваль

представники сторін не з`явились

Провадження та процесуальні дії у справі

29 грудня 2022 року Комунальне підприємство "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 35597574) звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 03 січня 2023 року прийнято до розгляду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради.

Ухвалою суду від 17 січня 2023 року відкрито провадження у справі №918/1128/22 про банкрутство Комунального підприємства "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено ОСОБА_7 .

17 січня 2023 року здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Постановою суду від 21 листопада 2023 року визнано банкрутом Комунальне підприємство "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, припинено повноваження розпорядника майна, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мельник Ірину Анатоліївну.

04 березня 2024 року від ОСОБА_1 та ОСОБА_2 надійшли заяви про визнання кредиторських вимог.

Ухвалою суду від 05 березня 2024 року вказані заяви прийнято до розгляду, розгляд яких призначено на 19 березня 2024 року.

За результатами розгляду вказаних кредиторської заяви судом встановлено наступне.

ОСОБА_1 звернулась до Господарського суду Рівненської області з позовом про стягнення винагороди при скороченні штату у розмірі 87 942,00 грн.

Рішенням Господарського суду Рівненської області від 17 січня 2024 року у справі №918/1128/22(918/1175/23) позов задоволено, вирішено стягнути з Комунального підприємства "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради на користь ОСОБА_1 винагороду при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників у розмірі 87 942 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів).

Вказане рішення набрало законної сили 07 лютого 2024 року, а стягувачу видано відповідний наказ.

Також, ОСОБА_2 звернулась до Господарського суду Рівненської області з позовом про стягнення винагороди при скороченні штату у розмірі 166 116,00 грн.

Рішенням Господарського суду Рівненської області від 17 січня 2024 року у справі №918/1128/22(918/1176/23) позов задоволено, вирішено стягнути з Комунального підприємства "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради на користь ОСОБА_2 винагороду при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників у розмірі 166 116 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів).

Вказане рішення набрало законної сили 07 лютого 2024 року, а стягувачу видано відповідний наказ.

Згідно з нормами статті 1 КУзПБ, кредитор - юридична або фізична особа, які мають вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника.

Забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника.

Конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Судом установлено, що заявлені вимоги виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство, а отже є поточними. Докази того, що вказані вимоги є забезпеченими в матеріалах справи відсутні.

Згідно з приписами статті 45 КУзПБ, до визнання боржника банкрутом спори боржника з кредиторами, які мають поточні вимоги до боржника, вирішуються в межах справи про банкрутство шляхом їх розгляду у позовному провадженні господарським судом.

Згідно з положеннями статті 60 КУзПБ, у ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає заяви з вимогами поточних кредиторів, які надійшли до господарського суду після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Заяви з вимогами поточних кредиторів розглядаються господарським судом у порядку черговості їх надходження. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд своєю ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

Таким чином суд констатує, що заявлені поточні вимоги стверджені судовими рішеннями, які набрали законної сили, а відтак суд вважає за необхідне визнати поточні вимоги ОСОБА_1 у розмірі 87 942 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників, а також вимоги ОСОБА_2 у розмірі 166 116 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників.

19 березня 2024 року ліквідатором боржника подано клопотання про долучення до матеріалів справи повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів, відповідно до якого ліквідатор визнає заявлені кредиторські вимоги, як вимоги 1 черги задоволення.

Вимоги поточних кредиторів погашаються в порядку черговості, визначеної статтею 64 цього Кодексу.

Згідно з положеннями статті 64 КУзПБ, у першу чергу задовольняються вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати працюючим та звільненим працівникам банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, які направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідна допомога, належна працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин, та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі.

Відтак, суд визнає поточні вимоги ОСОБА_1 у розмірі 87 942 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників, як вимоги 1 черги задоволення, а також поточні вимоги ОСОБА_2 у розмірі 166 116 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників, як вимоги 1 черги задоволення.

Керуючись статтями 45, 60, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, стаття 234 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Визнати вимоги поточного кредитора ОСОБА_1 у розмірі 87 942 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників, як вимоги 1 черги задоволення.

2. Визнати вимоги поточного кредитора ОСОБА_2 у розмірі 166 116 грн 00 коп. (без вирахування податків і зборів) винагороди при звільненні у зв`язку із скороченням штату та чисельності працівників, як вимоги 1 черги задоволення.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 235 ГПК України та може бути оскаржена у порядку установленому статтями 254-257 ГПК України до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Андрій КАЧУР

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117820295
СудочинствоГосподарське
Суть: банкрутство боржник: Комунальне підприємство "Управління майновим комплексом" Рівненської міської ради кредитор: Приватне акціонерне товариство "Рівнеобленерго" кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Газова Компанія" кредитор: ОСОБА_3 кредитор: Фінансовий відділ Городоцької сільської ради кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Рівненська обласна енергопостачальна компанія" кредитор: Головне управління ДПС у Рівненській області кредитор: ОСОБА_4 кредитор: ОСОБА_5 кредитор: ОСОБА_6 кредитор: Рівненське обласне виробниче комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства "Рівнеоблводоканал" кредитор: Акціонерне товариство "Оператор газорозподільної системи "Рівнегаз" кредитор: Приватне підприємство "Рівнетеплосервіс" секретар судового засідання: С.Коваль

Судовий реєстр по справі —918/1128/22

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Качур А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні