Ухвала
від 21.03.2024 по справі 925/1248/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" березня 2024 р. Справа № 925/1248/21

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Васяновича А.В.,

секретар судового засідання Ібрагімова Є.Р.,

за участі представників сторін: відповідно до протоколу судового засідання від 21 березня 2024 року

розглянувши у відкритому судовому засіданні

клопотання арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича

про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень

ліквідатора

у справі

за заявою акціонерного товариства Міжнародний резервний банк, м. Київ

до акціонерного товариства Науково-виробниче підприємство

Смілянський електромеханічний завод, м. Сміла,

Черкаської області

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Черкаської області від 08 лютого 2023 року припинено процедуру розпорядження майном боржника по справі № 925/1248/21 та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича.

Визнано банкрутом акціонерне товариство Науково-виробниче підприємство Смілянський електромеханічний завод (Черкаська область, м. Сміла, вул. Коробейника, буд. 1, ідентифікаційний код 30147563), з наслідками, передбаченими ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства.

Відкрито ліквідаційну процедуру у справі №925/1248/21 строком на 12 місяців.

Ліквідатором банкрута - акціонерного товариства Науково-виробниче підприємство Смілянський електромеханічний завод призначено арбітражного керуючого Демчана Олександра Івановича.

Припинено повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

26 лютого 2024 року до Господарського суду Черкаської області від ліквідатора надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на шість місяців.

Ухвалою суду від 26 лютого 2024 року розгляд клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора призначено в судовому засіданні на 12 год. 00 хв. 21 березня 2024 року.

Представники кредиторів та ліквідатор в судове засідання не з`явилися.

Від представника акціонерного товариства Міжнародний резервний банк та ліквідатора надійшли клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Учасники провадження були належним чином повідомлені про дату час та місце розгляду заяви ліквідатора, що підтверджується реєстром поштових відправлень Господарського суду Черкаської області.

Розглянувши клопотання ліквідатора, судом враховано наступне:

Звертаючись до суду з відповідним клопотанням, ліквідатор зазначав, що на даний час неможливо подати до суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс, оскільки не всі заходи ліквідатора у ліквідаційній процедурі акціонерного товариства Науково-виробниче підприємство Смілянський електромеханічний завод є закінченими.

У зв`язку із чим, 19 лютого 2024 року ліквідатором направлено кредитору запрошення па засідання комітету кредиторів AT НВП СЕМЗ, яке призначено на 23 лютого 2024 року з порядком денним, щодо вирішення питання про звернення до Господарського суду Черкаської області з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора.

За результатом проведеного 23 лютого 2024 року засідання комітету кредиторів акціонерного товариства Науково-виробниче підприємство Смілянський електромеханічний завод, яке оформлено протоколом №4, прийнято рішення уповноважити ліквідатора банкрута на подання до Господарського суду Черкаської області клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури у справі №925/1248/21 про банкрутство АТ НВП СЕМЗ та повноважень ліквідатора на 6 місяців.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - Кодекс) суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців.

Частиною 2 ст. 60 Кодексу ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 65 Кодексу після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду (а в разі ліквідації страховика або кредитної спілки - також до Національного банку України) звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна..

Якщо майна банкрута вистачило для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі, він вважається таким, що не має боргів і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. У такому разі ліквідатор протягом п`яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції яких належить призначення керівника (органів управління) боржника, та за потреби скликає загальні збори чи засідання відповідного органу і продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до їх призначення в установленому порядку.

Господарський суд може постановити ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів є меншим, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Підстави для закриття провадження у справі про банкрутство наведено в ст. 90 Кодексу.

Порушення або недотримання визначених судом граничних строків, протягом якого ліквідатор зобов`язаний був здійснити ліквідацію боржника не є підставою для закриття провадження у справі.

Враховуючи те, що у встановлені строки завершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, а заяв про неналежне виконання ліквідатором своїх обов`язків та заяв про його заміну від кредиторів до суду не надходило, суд вважає за можливе в даному випадку продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора на шість місяців.

На підставі вищевказаного та керуючись ст. 58, ч. 2 ст. 60, ст. 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 ГПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора на шість місяців.

2.Зобов`язати ліквідатора банкрута за результатами виконаної роботи надати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс з додатками.

3.Копію ухвали надіслати акціонерному товариству Міжнародний резервний банк, Головному управлінню ДПС у Черкаській області, товариству з обмеженою відповідальністю Рівайвел Кепітал, товариству з обмеженою відповідальністю Лезниківський кар`єр, товариству з обмеженою відповідальністю Червоногранітний кар`єр, товариству з обмеженою відповідальністю ЄПК Україна, Головному управлінню Пенсійного фонду України в Черкаській області, товариству з обмеженою відповідальністю ПРОМТРАНСДЕТАЛЬ, товариству з обмеженою відповідальністю Смілянський електромеханічний завод, Антимонопольному комітету України та ліквідатору Демчану Олександру Івановичу.

Суддя А.В. Васянович

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117820906
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —925/1248/21

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 08.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Судовий наказ від 07.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 06.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні