Ухвала
від 20.03.2024 по справі 363/3874/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" березня 2024 р. Справа № 363/3874/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2024 року Вишгородський районний суд Київської області в складі: головуючого судді Свєтушкіної Д.А., за участі секретаря Крикун Ю.М. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вишгород клопотання представника позивача адвоката Герасимова П.О. про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «МТД Груп»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Конкорд Факторинг», Товариство з обмеженою відповідальністю «Мадера Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Транзит-Холл», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Колесник Ольга Ігорівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтан Золтанович, Приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Голуб Людмила Андріївна про витребування майна з незаконного чужого володіння,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через свого представника адвоката Герасимова П.О. звернувся до суду із клопотанням про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Юридична компанія «МТД Груп»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Конкорд Факторинг», Товариство з обмеженою відповідальністю «Мадера Груп», Товариство з обмеженою відповідальністю «Транзит-Холл», Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Колесник Ольга Ігорівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтан Золтанович, Приватний нотаріус Вишгородського районного нотаріального округу Київської області Голуб Людмила Андріївна про витребування майна з незаконного чужого володіння, в якому просить зняти арешт із земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, розташованої за адресою: Київська область, Вишгородський район, Димерська селищна рада, площею 3,7889 га з кадастровим номером 3221855300:09:076:0172, накладений на підставі ухвали Вишгородського районного суду Київської області від 05 вересня 2023 року, в межах цивільної справи № 363/3874/23. Клопотання мотивовано тим, що оскільки рішення Вишгородського районного суду Київської області від 06.02.2024 року вступило в законну силу підстави для збереження арешту на земельну ділянку, яка була предметом позову відпали, а тому заходи забезпечення позову підлягають скасуванню на підставі ухвали суду.

19 березня 2024 року до суду надійшла заява представника позивача адвоката Герасимова П.О. про залишення клопотання про скасування заходів забезпечення позову без розгляду.

У судове засідання учасники справи не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Неявка учасників справи у судове засідання не перешкоджає розгляду заяви представника позивача щодо залишення клопотання про скасування заходів забезпечення позову без розгляду.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи те, що заява про залишення клопотання про скасування заходів забезпечення без розгляду заявником подана до початку розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про задоволення заяви та залишення клопотання без розгляду.

Керуючись ст.ст.10,13,257 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Герасимова П.О. про скасування заходів забезпечення позову - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Д.А. Свєтушкіна

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117821650
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з незаконного чужого володіння

Судовий реєстр по справі —363/3874/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Оніщук Максим Іванович

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні