Ухвала
від 21.03.2024 по справі 363/150/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"21" березня 2024 р. Справа № 363/150/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2024 року м. Вишгород

Вишгородський районний суд Київської області у складі головуючої судді Дьоміної О.П., за участю секретаря судового засідання Ходасевич Д.К., розглянувши заяву представника позивачки адвоката Войчука В.А. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису, подану у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору Служба у справах дітей та сім`ї Вишгородської міської ради та Орган опіки та піклування Вишгородської міської ради, про відібрання дитини і повернення її за попереднім місцем проживання, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває дана цивільна справа.

Проведення підготовчого судового засідання було відкладено на 08.04.2024 року на 10 годну ранку.

Так, 21.03.2024 року на адресу суду від представника позивачки адвоката Войчука В.А. спрямоване до суду клопотання, в якому останній, посилаючись на вимоги ст. 212 ЦПК України, просив дозволити йому участь у вказаному судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та електронного підпису.

Ознайомившись із заявою адвоката, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, законне, обгрунтоване та таке, що підлягає задоволенню з наступних підстав:

Відповідно до ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Частиною 3 ст.212ЦПК України - учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, вважає за необхідне заяву представника позивачки задовольнити.

Керуючисьст. 212 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивачки - адвоката Войчука В.А. про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити.

Підготовче судове засідання по цивільній справі за №363/150/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору Служба у справах дітей та сім`ї Вишгородської міської ради та Орган опіки та піклування Вишгородської міської ради, про відібрання дитини і повернення її за попереднім місцем проживання - провести в режимі відеоконференції.

Забезпечити представнику позивачки адвокату Войчуку В.А. можливість взяти участь у судовому засіданні, призначеному на 10 год. 00 хв. 08.04.024 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити представнику, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК України- ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя О.П. Дьоміна

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117821660
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —363/150/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні