Ухвала
від 21.03.2024 по справі 700/240/24
ЛИСЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 700/240/24

Провадження № 2/700/176/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21 березня 2024 року селище Лисянка

Лисянський районний суд Черкаської області в складі головуючої судді Чорненької О.І., перевіривши на відповідність вимогам статтей 175, 177 ЦПК України позовну заяву першого заступника керівника Звенигородської окружної прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Лисянської селищної ради до Відділу освіти Лисянської селищної ради та ОСОБА_1 про визнання недійсним договору, зобов`язання повернути майно,

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник керівника Звенигородської окружної прокуратури, який діє в інтересах держави звернувся до Лисянського районного суду Черкаської області в інтересах Лисянської селищної ради з цивільним позовом до Відділу освіти Лисянської селищної ради та ОСОБА_1 про визнання недійсним договору оренди комунального майна від 03.03.2023 №1, зобов`язання повернути майно та стягнути судові витрати з відповідачів на користь Черкаської обласної прокуратури.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподялу судової справи між суддями вказана справа передана у провадження судді Чорненької О.І.

Відповідно до ст.ст.4, 27 ЦПК України позивач має право на звернення з даним позовом до Лисянського районного суду Черкаської області.

Спір виник із цивільно-правових відносин, справа віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Позовна заява за змістом і формою відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

До позовної заяви додані її копії та копії всіх документів, відповідно до кількості відповідачів.

Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст. 185, 186 ЦПК України.

Судовий збір сплачено.

Частиною 2 статті 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного) та окремого провадження.

Згідно з вимогами частини 4 статті 19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З огляду на викладене, вважаю за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст.13, 19, 175, 177,185-187 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовною заявою першого заступника керівника Звенигородської окружної прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Лисянської селищної ради до Відділу освіти Лисянської селищної ради та ОСОБА_1 про визнання недійсним договору, зобов`язання повернути майно.

Призначити підготовче судове засідання на 10:00 годину 25 квітня 2024 року, яке проводити в залі судових засідань Лисянського районного суду Черкаської області, за адресою: вул.Незалежності, 4, смт Лисянка, Звенигородського району, Черкаської області, про що повідомити учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі, а у випадках, встановлених Цивільним процесуальним кодексом, - разом з копіями відповідних документів, (в електронній формі на офіційну електронну адресу відповідного учасника справи, у випадку наявності у нього офіційної електронної адреси або разом із розпискою рекомендованим листом з повідомленням про вручення, якщо така адреса відсутня, або через кур`єрів за адресою, зазначеною стороною чи іншим учасником справи) протягом двох днів з дня її складення.

Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ч.3 ст.178 ЦПК України та відповідно до п.1 ч.5 ст.178 ЦПК України докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів необхідно надіслати іншим учасникам справи, про що відповідно до вимог п.2 ч.5 ст.178 ЦПК України, суду надати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі отримання позивачем відзиву на позов, роз`яснити позивачу його право на подачу відповіді на відзив в порядку ст.179 ЦПК України, який повинен відповідати вимогами встановленим ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк подання відповіді на відзив, у разі подачі його відповідачем, роз`яснивши, що відповідно до ч.4 ст.179 ЦПК України, позивач повинен подати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк подання заперечення, роз`яснивши вимоги ч.1-3 ст.180 ЦПК України, відповідно до якої у запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення підписується відповідачем або його представником. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 цього кодексу. Заперечення подається в строк, встановлений судом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://ls.ck.court.gov.ua.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Повне найменування сторін

позивач: Перший заступник керівника Звенигородської окружної прокуратури, код ЄДРПОУ 02911119, юридична адреса: 20202, вул.Софії Терещенко, 40А, м.Звенигородка Черкаської області, електронна адреса: zvenygorodska@chk.gp.gov.ua, засоби зв`язку: (04740) 2-40-55;

позивач: Лисянська селищна рада, код ЄДРПОУ 26424996, юридична адреса: 19301, площа Миру,30 смт Лисянка Звенигородського району Черкаської області, електронна адреса: lysselrada@ukr.net, тел.(04749) 6-21-45.

відповідач 1: відділ освіти Лисянської селищної ради, код ЄДРПОУ 43365475, юридична адреса: 19301, площа Миру, 27 смт Лисянка Звенигородського району Черкаської області, електронна адреса: osvita.lysgromada@mail. mail.ua, тел.: (04749)6-21-90.

відповідач 2: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117823225
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору, зобов`язання повернути майно

Судовий реєстр по справі —700/240/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні