Ухвала
від 18.03.2024 по справі 260/1378/24
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

18 березня 2024 рокум. Ужгород№ 260/1378/24

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Маєцька Н.Д., вирішуючи питання про відкриття провадження в адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Закарпатській області» (Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Грибоєдова, буд. 12) про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії , -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Закарпатській області», в якій просить: 1) Визнати протиправним дії Державної установи «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Закарпатській області», щодо не включення в довідку 23/27-2726 від 30.11.2023 року про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсі позивача сум індексації грошового забезпечення; 2) Зобов`язати Державну установу «Територіальне медичне об`єднання МВС України по Закарпатській області», УМВС України в Закарпатській області повторно розглянути заяву ОСОБА_1 , підготувати та надати до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області оновлену довідку про розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 для перерахунку пенсі, із обов`язковим зазначенням основних та додаткових видів грошового забезпечення, вказаних у довідці №23/27-2726 від 30.11.2023, включивши до неї індексацію грошового забезпечення за прирівняною посадою поліцейського за листопад 2019.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 КАС України з наступних підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

З аналізу зазначеної норми слідує, що позивач має навести у позовній заяві обставин, якими він обґрунтовує свої вимоги щодо кожного з визначених відповідачів, а також навести обґрунтування порушення оскаржуваною бездіяльністю прав позивача кожним з відповідачів (у чому полягає бездіяльність кожного відповідача, якими доказами підтверджується вказана бездіяльність кожного з відповідачів, які дії позивач просить зобов`язати вчинити кожного з відповідачів окремо, тощо).

З позовної заяви вбачається, що позивачем визначено в якості відповідача тільки Державну установу «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ по Закарпатській області».

В той же час, в прохальній частині позовної заяви позовні вимоги заявлені до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ по Закарпатській області» та УМВС України в Закарпатській області, що свідчить про неузгодженість заявлених позовних вимог із суб`єктним складом, визначеним позивачем у позовній заяві.

Таким чином, позивачу необхідно уточнити або зміст заявлених позовних вимог, або відповідачів, до яких ці вимоги сформовані та зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 161 КАС України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

Однак, у порушення зазначених вимог, позивачем не додано копії позовної заяви з додатками для відповідача. Таким чином, для усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно надати суду копію позовної заяви та доданих до позовної заяви документів для відповідача.

Відповідно до статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Отже, для усунення недоліків позовної заяви позивачу необхідно надати суду: позовну заяву у новій редакції із уточненням або змісту заявлених позовних вимог, або відповідачів, до яких ці вимоги сформовані та зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів, а також копії такої позовної заяви відповідно до кількості учасників справи, та копії доданих до позовної заяви документів для відповідача.

На підставі наведеного та керуючись статтями 160, 169, 171, 248 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Державної установи «Територіальне медичне об`єднання Міністерства внутрішніх справ України по Закарпатській області» (Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Грибоєдова, буд. 12) про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії - залишити без руху.

Надати позивачу строк десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення вищезазначених недоліків.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Попередити позивача, що у випадку не виправлення недоліків, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху у встановлені судом строки, позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Д. Маєцька

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117826046
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —260/1378/24

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Маєцька Н.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні