Ухвала
від 21.03.2024 по справі 420/352/24
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/352/24

У Х В А Л А

21 березня 2004 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Лебедєвої Г.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача про збільшення позовних вимог по справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до ТОВ «КАМЕЛІЯ-1» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до ТОВ «КАМЕЛІЯ-1», в якій позивач просить суд:

- стягнути з ТОВ «КАМЕЛІЯ-1» на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за період з серпня 2023 року по грудень 2023 року у сумі 7596,55 грн.

Ухвалою від 08.01.2024 року Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі № 420/352/24, та ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) відповідно до ст. 262 КАС України.

18.03.2024 року до канцелярії Одеського окружного адміністративного суду від позивача надійшла заява про збільшення позовних вимог, а саме:

- стягнути з ТОВ «КАМЕЛІЯ-1» на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за період з серпня 2023 року по січень 2024 року у сумі 8478,67 грн.

Розглянувши заяву позивача про збільшення позовних вимог суд зазначає таке.

Відповідно до ч.1 ст.47 КАС України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Таким чином, право на зміну предмету або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог обмежено процесуальним законом в частині строку подання.

Згідно з ч.2 ст.262 КАС України розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Пунктом 3 статті 262 КАС України визначено, що підготовче засідання при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Так, судом відкрито провадження по справі 08.01.2024 року, а отже, зважаючи на те, що заяву про збільшення позовних вимог подано позивачем 18.03.2023 року, суд дійшов висновку, що позивачем подано заяву про збільшення позовних вимог з порушенням строку, визначеного ч.1 ст.47 КАС України

Згідно частини 2 статті 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку, що заява про збільшення позовних вимог необхідно повернути позивачу без розгляду.

Керуючись ст.ст. 47-49, 167, 256 КАС України суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву про збільшення позовних вимог по справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до ТОВ «КАМЕЛІЯ-1» про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах - повернути без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 256 КАС України.

Суддя Г.В. Лебедєва

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117827504
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —420/352/24

Рішення від 22.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні