Ухвала
від 20.03.2024 по справі 500/7171/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

Справа № 500/7171/23

20 березня 2024 рокум.ТернопільТернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Подлісної І.М. , розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 , Військової частини НОМЕР_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , Військової частини НОМЕР_2 Національної гвардії України про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_3 , Військова частина НОМЕР_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , Військова частина НОМЕР_2 Національної гвардії України про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

В судовому засіданні судом притягнуто до участі у справі в якості співвідповідача військову частину НОМЕР_2 .

За вказаних обставин розгляд справи слід відкласти, надавши можливість представнику відповідача подати відзив на даний адміністративний позов.

Представники позивача та відповідача просять проводити судове засідання в режимі відеоконференції.

Розглянувши дане клопотання, суд прийшов до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.5 ст. 195 КАС України суд за може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно ч.7 ст. 195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України (ч.4 ст.195 КАС).

Забезпечення проведення відеоконференції доручити представнику позивача ОСОБА_1 - Марченко Поліну Вікторівну та представнику відповідача ОСОБА_2 у системі відеоконференцзв`язку "EasyCon".

Враховуючи те, що представники сторін знаходяться за адресою, що значно віддалена від місця проведення судового засідання, а також враховуючи вимоги ч.4 ст.195 КАС України та враховуючи те, що представник позивача повідомив, що має технічні можливості та зареєстрований в системі відеоконференц-прийому "EasyCon", суд вважає, що вищезазначена заява підлягає до задоволення.

Керуючись статтями 195, 205, 223, 229, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Військову частину НОМЕР_2 Національної гвардії України

Відкласти розгляд справи на 23 квітня 2024 року о 11:30 год., який відбудеться в залах судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: 46006 м.Тернопіль, вул. Острозького, 20.

Відповідно до статей 162-164 КАС України встановити:

- відповідачу Військовій частині НОМЕР_2 Національної гвардії України15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву.

Доручити Тернопільському окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання 23 квітня 2024 року о 11:30 год. в режимі відеоконференції в залі судових засідань №1, в приміщенні суду, розташованого за адресою: м.Тернопіль, вул.Кн.Острозького, 20.

Представнику позивача - ОСОБА_1 - Марченко Поліну Вікторівну та представнику відповідача ОСОБА_2 у системі відеоконференцзв`язку "EasyCon".

Копію ухвали направити учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяПодлісна І.М.

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117828067
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —500/7171/23

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 05.01.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 30.11.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

Ухвала від 08.11.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні