Ухвала
від 15.03.2024 по справі 761/2873/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2873/24

Провадження № 2/761/5302/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Пономаренко Н.В

за участю секретаря: Ганущака А.М.

позивача: ОСОБА_1

представника позивача: ОСОБА_2 , Кияниці О.В. ,

представника відповідача: Юровського А.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в спрощеному провадженні в м. Києві клопотання представника позивача адвоката Кияниці Олесі Вікторівни про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка» про скасування наказу про відміну доплат та надбавок та наказу про призупинення дії трудового договору з працівником, -

в с т а н о в и в :

У січні 2024 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національна кіностудія художник фільмів імені Олександра Довженка», про скасування наказу про відмову доплат та надбавок та наказу про призупинення дії трудового договору з працівником.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 23.01.2024 року прийнято до розгляду відкрито провадження за вказаною позовною заявою. Розгляд справи вирішено проводити порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін..

23.02.2024 до суду надійшло клопотання представника позивача адвоката Кияниці Олесі Вікторівни про витребування доказів у якій остання просила витребувати у акціонерному товаристві комерційний банк «Приват-Банк» документи, що підтверджуються накладання головним бухгалтером Кіностудії ОСОБА_1 другого підпису, як головного бухгалтера на будь-яких фінансових документах у травні 2022, при цьому, зазначити, у якій дати, які саме документи були підписані (накладений ЕЦП) ОСОБА_1 як головним бухгалтером у зазначений період.

В обґрунтування вказаного клопотання представником позивача зазначено, що у 2022 році ОСОБА_1 працювала головним бухгалтером Центральної бухгалтерії ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довржена» та мала право другого підпису на фінансових документах, тому для підтвердження факту виконання обов`язків другого бухгалтера Кіностудії ОСОБА_1 та, зокрема, підписання платіжних інструкцій у травні 2022 року представник позивача просить витребувати вказані документи.

В судовому засіданні 15.03.2024 року представники позивача підтримали вказане клопотання та просили його задовольнити.

Представник відповідача в судовому засіданні зазначив, що заперечує, щодо задоволення клопотання, але враховуючи, що відповідачем не надано відповіді стороні позивача на запит щодо вказаної інформації, то вважає, що можна клопотання задовольнити.

Вирішуючи клопотання представника позивача про витребування доказів, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість: роз`яснює учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або не вчинення процесуальних дій і сприяє здійсненню їхніх прав у випадках, встановлених цим Кодексом.

Норми ст. 76 ЦПК України передбачають, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які можуть підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Таким чином, обов`язковою умовою для винесення судом ухвали про витребування доказів є наявні у особи, яка бере участь у справі, складнощі у їх отриманні, до клопотання долучено докази надсилання запиту щодо вказаних в клопотанні документів до акціонерного товариства комерційний банк «Приват-Банк».

Разом з тим, вказані у заяві докази мають значення для вирішення даної справи, при цьому позивач не має можливості отримати їх самостійно, враховуючи предмет і підстави позовів, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. ст. 76-84, 258-260, 393, 394 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

клопотання - задовольнити.

Витребувати у Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк» (49094, м. Дніпро, вул. Набережна Перемоги, 30) копії документів, зокрема щодо підписання платіжних інструкцій у травні 2022 року, що містять інформацію (в разі наявності) накладання головним бухгалтером ОСОБА_1 другого підпису, як головного бухгалтера, на фінансових документах Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка» (код ЄДРПОУ 02404380) із зазначенням у які дати в травні 2022 року та які документи були підписані ОСОБА_1 .

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя :

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117831388
СудочинствоЦивільне
Сутьпризупинення дії трудового договору з працівником

Судовий реєстр по справі —761/2873/24

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні