Ухвала
від 12.03.2024 по справі 694/447/24
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/447/24 Провадження №1-в/694/16/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А І Н И

12.03.2024 року м. Звенигородка

Звенигородський районний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Звенигородка подання директора КПН «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 , -

встановив:

В провадженні Звенигородського районного суду Черкаської області на розгляді перебуває подання директора КПН «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 .

В судове засідання, призначене на 12.03.2024 учасники провадження не з`явились. Від лікаря психіатра ОСОБА_5 надійшла заява про залишення без розгляду вказаного подання.

Дослідивши матеріали подання, суд зазначає наступне.

Згідно з ч.1ст.95 КК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за письмовою заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно дост.514 КПК України, продовження зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосованих заходах медичного характеру.

Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за поданням представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченомустаттею 95 Кримінального кодексу Українита статтею 512цього Кодексу порядку.

Враховуючи вищевикладене, приймаючи до уваги те, що представник медичного закладу (лікар-психіатр), який є заявником, не підтримує подання про припиненнязастосування примусовихзаходів медичногохарактеру відносно ОСОБА_4 та просить залишити його без розгляду, суд вважає за доцільне залишити вказане подання без розгляду.

Керуючись ст.95 КК України, ст.ст.26,512,514 КПК України, суд, -

постановив:

Подання директора КПН «Звенигородська БЛІЛ» ОСОБА_3 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 - залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду через Звенигородський районний суд Черкаської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117831721
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —694/447/24

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні