Ухвала
від 21.03.2024 по справі 184/486/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 184/486/24

Номер провадження 1-в/184/51/24

21 березня 2024 року

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в режимі відео конференції подання начальника Державної установи «Покровський виправний центр (№79)» про умовно-дострокове звільнення засудженої:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку: м. Хмельницький, українку, громадянку України, з вищою освітою, до засудження не працювала, не заміжня, зареєстрована та до засудження мешкала за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судима.

Засуджена: 16.06.2022 року Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області за ч.2 ст. 185, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 70 КК України до 02 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади пов`язанні з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей строком на 03 роки.

Початок строку: 14 листопада 2022 року

Кінець строку: 14 листопада 2024 року

Відбула 2/3 строку покарання 14.03.2024 року,

за участю сторін кримінального провадження: прокурора ОСОБА_4 , представника ДУ ПВЦ-79 ОСОБА_5 , засудженої ОСОБА_3 в режимі відео конференції),-

ВСТАНОВИВ:

15.03.2024 року до Орджонікідзевського міського суду надійшло подання начальника Державної установи «Покровський виправний центр (№79)» про умовно-дострокове звільнення засудженої ОСОБА_3 на підставі ст.81 КК України. В обґрунтування подання державна установа посилається на те, що засуджена за час відбування покарання довела своє виправлення, оскільки характеризується позитивно, дотримується правил внутрішнього розпорядку, виконує всі законні вимоги адміністрації, має два заохочення, стягнень не має, а тому заслуговує на умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання, згідно ст. 81 КК України.

В судовому засіданні представник ПВЦ-79 подання підтримала та просила задовольнити з викладених в клопотанні підстав.

Засуджена ОСОБА_3 у судовому засіданні подання ПВЦ-79 підтримала.

Прокурор в судовому засіданні не заперечував проти задоволення подання ПВЦ-79 стосовно засудженої ОСОБА_3 .

Суд, заслухавши представника колонії, засудженої ОСОБА_3 з`ясувавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, надані суду матеріали особової справи засудженої, вважає, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно дост. 81 КК Українидо осіб, що відбувають покарання може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після фактичного відбуття не менше двох третин строку покарання, призначеного судом за корупційний злочин середньої тяжкості, умисний тяжкий злочин чи необережний особливо тяжкий злочин, а також у разі, якщо особа раніше відбувала покарання у виді позбавлення волі за умисний злочин і до погашення або зняття судимості знову вчинила умисний злочин, за який вона засуджена до позбавлення волі.

У судовому засіданні встановлено, що вироком Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, ОСОБА_3 визнана винною у кримінальному злочині за ч. 2 ст. 185, ч.2 ст. 191, ч.1 ст. 70 КК України та засуджена до 02 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов`язані з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей строком на 03 роки.

Також у судовому засіданні встановлено, що згідно наявної в матеріалах справи характеристики, засуджена ОСОБА_3 відбуває покарання з 14.11.2022 року. До Державної установи «Покровський виправний центр (№79)» прибула 14.11.2022 року із Хмельницького районного відділу філії ДУ « Центр пробації» у Хмельницькій області. По прибуттю до установи була працевлаштована до господарчого обслуговування робітником кухні. До роботи ставиться відповідально, сумлінно ставиться до виконання покладених на неї обов`язків норми виробітку останньої становлять100%.

За час відбування покарання характеризується позитивно, має два заохочення, стягнень не має. Своєю поведінкою, ставленням до праці та активною участю у заходах, які проводяться в установі, подає позитивний приклад іншим засудженим.

У взаємовідносинах з іншими засудженими не конфліктна. Дотримується правомірних взаємовідносин з персоналом установи. Спальне місце та приліжкову тумбочку утримує у чистоті і порядку, має охайний зовнішній вигляд.

Дбайливо ставиться до майна установи і предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи, здійснює за ними належний догляд, використовує тільки за призначенням. Виконує передбачені законом вимоги персоналу установи. Виконує роботи із самообслуговування, має достатній рівень необхідних навичок. До виконання робіт із благоустрою установи ставиться з розумною ініціативою. Не допускає порушень пожежної безпеки і безпеки праці.

Відповідно до ст. 65 Кримінально виконавчого кодексу України, бере особисту участь в організації виховних заходів, які проводяться в установі.

Відповідно до Кримінально виконавчого кодексу України приймає участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу.

Відповідно до ст.66 Кримінально виконавчого кодексу України бере участь у роботі самодіяльних організацій, проявляє соціально корисну активність в організації їх роботи.

Відповідно до ст. 59 засуджена підтримує соціально корисний зв`язок з рідними шляхом телефонних розмов.

Не перебуває на профілактичному обліку.

У судовому засіданні представник ПВЦ-79 повністю підтримала зазначену характеристику.

Із матеріалів справи слідує, що засуджена ОСОБА_3 , має два заохочення зароблені в ПВЦ (№79):

1) 24.08.2023 - подяка правами начальника відділення СПС за сумлінну поведінку і ставлення до праці та з нагоди святкування Дня Незалежності України. 11.02.2023 року попередження правами начальника відділення СПС за порушення порядку відбування покарання в частині створення конфліктної ситуації, погашене у встановленому законом порядку.

2) подяка правами начальника відділення СПС за сумлінну поведінку і ставлення до праці та за активну участь у конкурсі «Найкращі страви сучасної української кухні». 29.12.2023 подяка правами начальника відділення СПС за активну участь у виховних заходах, які проводяться в установі та з нагоди святкування Нового року.

Крім того, у судовому засіданні встановлено, що засуджена сумлінно та добросовісно відноситься до праці, оскільки норми виробітку останньої становлять 100% згідно довідки за період 11.2022 року по 02.2024 року.

У свою чергу наявність заохочення та відсутність стягнень за час відбування покарання у засудженої ОСОБА_3 . позитивна характеристика засудженої, яка надана начальником установи, свідчить про зразкову поведінку останньої.

Виходячи з наведеного, суд приходить до висновку, що засуджена ОСОБА_3 своєю сумлінною поведінкою і ставленням до праці довела своє виправлення та перевиховання, оскільки характеризується позитивно, має два заохочення, стягнень не має, у вчиненому злочині щиро розкаялась, що свідчить про готовність засудженої до самоконтролю та право слухняної поведінки, а тому відповідно до вимог ч.2 ст.81 КК України заслуговує на умовно-дострокове звільнення від подальшого відбування покарання.

Керуючисьст. 81 КК України, ст. ст. 371,372,376,392,537,539 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Державної установи «Покровський виправний центр (№79)» щодо застосування до засудженої ОСОБА_3 про умовно-дострокового звільнення від відбування покарання на підставі ст. 81 КК України задовольнити.

Звільнити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 засуджену 16.06.2022 року Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області за ч.2 ст. 185, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 70 КК України до 02 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади пов`язанні з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей строком на 03 роки умовно-достроково від подальшого відбування покарання у виді обмеження волі на не відбутий строк 07 місяців 23 дні.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя Орджонікідзевського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117832212
СудочинствоКримінальне
Сутьумовно-дострокове звільнення засудженої: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку: м. Хмельницький, українку, громадянку України, з вищою освітою, до засудження не працювала, не заміжня, зареєстрована та до засудження мешкала за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судима. Засуджена: 16.06.2022 року Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області за ч.2 ст. 185, ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 70 КК України до 02 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади пов`язанні з обслуговуванням товарно-матеріальних цінностей строком на 03 роки. Початок строку: 14 листопада 2022 року Кінець строку: 14 листопада 2024 року Відбула 2/3 строку покарання 14.03.2024 року,

Судовий реєстр по справі —184/486/24

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області

Томаш В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні