Ухвала
від 20.03.2024 по справі 307/3599/23
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/3599/23

Провадження № 2-о/307/82/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 березня 2024 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді - Бряник М.М.

присяжних - Роман Н.В. та Козичко Л.В.

секретар судового засідання - Немеш Д.І.

за участю заявника - ОСОБА_1

представника заявника, адвоката - Варга Д.Д.

заінтересованої особи - ОСОБА_2

представника заінтересованої особи - Сасин В.І.

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду м. Тячів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє, адвокат Варга Д.Д., де заінтересовані особи ОСОБА_2 та Тячівська районна державна адміністрація про усиновлення дитини,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Тячівського районного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє, адвокат Варга Д.Д., де заінтересовані особи ОСОБА_2 та Тячівська районна державна адміністрація про усиновлення дитини.

23.10.2023 року представник заявника, адвокат Варга Д.Д. подав до суду клопотання про залучення до справи в якості заінтересованої особи Тячівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

В обґрунтування клопотання зазначає, що у зв`язку з необхідністю у внесенні змін прізвища та по-батькові ОСОБА_3 - дитини над якою здійснюється процедура усиновлення, виникла необхідність у залученні до справи в якості заінтересованої особи Тячівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

Заявник ОСОБА_1 та його представник, адвокат Варга Д.Д. в судовому засіданні подане клопотання підтримали та просили задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_2 в судовому засіданні підтримала подане представником заявника клопотання та просила задовольнити.

Представник заінтересованої особи ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечила щодо залучення до справи заінтерисованої особи.

Заслухавши думку сторін, дослідивши подане представником заявника клопотання, суд приходить до наступного висновку.

За приписами п. 3 ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку окремого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені розділом IV ЦПК України.

Оскільки, порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст.53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Крім цього, відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціни позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно ч.3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як встановлено судом, заявник просить задовольнити заяву про усиновлення дитини та внести зміни до актового запису про народження дитини. При цьому Тячівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції не є учасником справи.

Аналізуючи положення норми ст. 53 ЦПК України про залучення до справи заінтересованої особи, слід дійти висновку, що заінтересовані особи належать до числа осіб, які мають матеріально-правову і процесуально-правову заінтересованість у справі.

Враховуючи наведене та зміст вимог заяви суд, приходить до висновку за необхідне про залучення до справи в якості заінтересованої особи Тячівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

У зв`язку із вступом Тячівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції як заінтересованої особи до участі у справі, судове засідання слід відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 53, 197-200, 260, 261 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника заявника - адвоката Варга Д.Д. про залучення Тячівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції до участі у справі в якості заінтересованої особи - задовольнити.

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , інтереси якого представляє, адвокат Варга Д.Д., де заінтересовані особи ОСОБА_2 та Тячівська районна державна адміністрація про усиновлення дитини, в якості заінтересованої особи, Тячівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції код ЄДРПОУ 25999051, адреса м. Тячів вул. Нересенська, 2 Закарпатської області.

Копію даної ухвали та заяви і доданих до неї документів надіслати заінтересованій особі Тячівському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Тячівському районі, Закарпатської області західного міжрегіонального управління міністерства юстиції.

Розгляд справи у судовому засіданні призначити на 17 квітня 2024 року на 13 год. 30 хв. в приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області з викликом сторін.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і окремому оскарженню не підлягає.

Дата складення повного тексту ухвали - 22 березня 2024 року.

Головуючий Бряник М.М.

Присяжні Роман Н.В.

Козичко Л.В.

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117835325
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дитини

Судовий реєстр по справі —307/3599/23

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні