Ухвала
від 20.03.2024 по справі 185/1360/24
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/1360/24

Провадження № 2-о/185/98/24

У Х В А Л А

20 березня 2024 року м.Павлоград

Павлоградський міськрайонний суд в Дніпропетровській області у складі:

головуючого судді Шаповалової І.С.,

присяжних Мороз В.А., Антоненко О.О.

за участі секретаря судового засідання Величко А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Павлограді цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Павлоградської міської ради, про визнання особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Павлоградської міської ради, про визнання особи недієздатною.

Заявник подав клопотання про витребування медичної картки піддослідного та призначення експертизи.

Відповідно до ч.2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

У відповідності до положень п.1,2. ч.1 ст. 105 ЦПК України, призначення експертизи судом є обов`язковим якщо у справі необхідно встановити ) характер і ступінь ушкодження здоров`я або психічний стан особи.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає, що з метою повного, всебічного розгляду справи є необхідність витребувати з медичну документацію та призначити експертизу.

Відповідно до викладеного, керуючись ст.298 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Витребувати у психіатричного відділення Комунального некомерційного підприємства «Павлоградська міська лікарня №1» Павлоградської міської ради оригінали медичної документації щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати психіатричне відділення Комунального некомерційного підприємства «Павлоградська міська лікарня №1» Павлоградської міської ради надати суду у п`ятиденний термін з дати отримання ухвали суду оригінали медичної документації щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - Орган опіки та піклування Павлоградської міської ради, про визнання особи недієздатною судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Дніпровській філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії» Міністерства охорони здоров`я України" (адреса: 49006, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, буд. 84, НОМЕР_1, НОМЕР_2, Email: ІНФОРМАЦІЯ_3, ІНФОРМАЦІЯ_4).

На вирішення експертів поставити питання:

- чи спроможний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Експертів попередити про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384,385 КК України

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасник справи, якому ухвалу не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно та в порядку і строки, визначені ст. 354 ЦПК України.

Суддя І. С. Шаповалова

Присяжні О.О. Антоненко

В.А. Мороз

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117837280
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —185/1360/24

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Гаврилов В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні