Рішення
від 22.03.2024 по справі 275/319/24
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 275/319/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 березня 2024 року смт. Брусилів

Брусилівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Лівочки Л.І.,

при секретарі - Степанчук С.А.,

за участю: заявниці - ОСОБА_1 ,

заінтересованих осіб - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Брусилів Житомирської області цивільну справу №275/319/24 за заявою ОСОБА_1 про надання права на шлюб, заінтересовані особи: Коростишівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрально-західного міжрегіонального Управління міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

28 лютого 2024 року ОСОБА_1 звернулася до Брусилівського районного суду з заявою про надання права на шлюб, заінтересовані особи: Коростишівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрально-західного міжрегіонального Управління міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

В обгрунтування заяви зазначила, що вона ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована в с. Українка Ніжинського району Чернігівської області. На даний час проживає в с. Соловіївка Житомирського району Житомирської області.

В 2023 році вона познайомилася із ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований та проживає в с. Соловіївка Житомирського району Житомирської області.

Між нею та ОСОБА_2 склалися теплі, щирі, нижні стосунки, вони мають взаємні почуття любові один до одного, тому мають намір зареєструвати шлюб.

Про те, коли вони звернулися до Коростишівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) із заявою про реєстрацію шлюбу, їм було роз`яснено, що оскільки заявниця не досягла віку, з якого можна зареєструвати шлюб, як це передбачено законодавством України, необхідно надати судове рішення про надання права на укладення шлюбу.

На даний час заявниця вже на 16 тижні вагітності, що підтверджується довідкою, яка видана консультативно-діагностичною поліклінікою КНП "Брусилівська лікарня" від 22 лютого 2024 року, а тому їй необхідно терміново зареєструвати шлюб до народження дитини, що буде відповідати її інтересам та інтересам дитини. Її батьки- ОСОБА_4 та ОСОБА_3 не заперечують проти укладення заявницею шлюбу із ОСОБА_2 , який працює, має стабільний заробіток та зможе забезпечувати їх родину.

Заявниця просила надатиїй правона укладення шлюб із ОСОБА_2 ,2004 р.н.

В суді заявниця ОСОБА_1 підтримала заяву, надала пояснення, аналогічні викладеним в заяві, просила дозволити їй реєстрацію шлюбу.

Заінтересовані особи: ОСОБА_3 , яка є матір"ю заявниці, та ОСОБА_2 ,з яким заявниця бажає зареєструвати шлюб, в суді просили задовольнити заяву та надати дозвіл на реєстрацію шлюбу ОСОБА_1 до досягнення встановленого законом шлюбного віку.

Представник заінтересованої особи- Коростишівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрально-західного міжрегіонального управління міністерства юстиції ( м. Київ) до суду не з`явився, подав заяву про розгляд заяви ОСОБА_1 без його участі, не заперечував проти задоволення заяви.

Суд, вислухавши заявницю, заінтересованих осіб, дослідивши надані докази, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Заявниця ОСОБА_1 народилась ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджується копією її паспорта та свідоцтва про народження.

Згідно довідки КНП "Брусилівська лікарня" від 22 лютого 2024 р. №5, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , знаходиться у стані вагітності, строк 16 тижнів .

ОСОБА_2 в суді підтвердив, що він є батьком майбутньої дитини заявниці.

Відповідно до ст. 22 Сімейного кодексу України шлюбний вік для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу.

Згідно ч. 2 ст. 23 СК України за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Отже судом встановлено, що заявниця ОСОБА_1 знаходиться у стані вагітності ( 16 тижнів) та батьком майбутньої дитини заявниці є ОСОБА_2 , тому вимоги ОСОБА_1 слід задовольнити, надавши їй право на шлюб у віці 16 років, оскільки це буде відповідати інтересам заявниці.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.22-23 СК України, ст.ст.12-13, 81, 263-265, 301-304, 352-355 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право на укладення шлюбу з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На рішення може бути подано апеляційну скаргу безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя Л. І. Лівочка

СудБрусилівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117837582
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи, що виникають із сімейних правовідносин, з них: про надання права на шлюб

Судовий реєстр по справі —275/319/24

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Лівочка Л. І.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Лівочка Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні