Ухвала
від 22.03.2024 по справі 357/1324/24
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Справа № 357/1324/24

Провадження № 2-о/357/62/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"22" березня 2024 р. Білоцерківський міськрайонний суд Київської області у складі: головуючого - суддіБондаренко О.В., присяжних: Галенко А.В., Гаврилюк О.М., при секретарі Кононюку П.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання, про призначення судово-психіатричноїекспертизи, у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Маловільшанської сільської ради Київської області, особа, відносно якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

В С Т А Н О В И В:

18.01.2024 ОСОБА_1 звернулися до суду з даною заявою, в якій просить визнати свого сина - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановити над ним опіку та призначити його опікуном сина.

Також, ОСОБА_1 до заяви додав клопотання, в якому просив призначити у справі судово-психіатричну експертизу щодо визначення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

23.01.2024 судом прийнято до розгляду заяву, відкрито провадження у справі, залучено у справі адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, витребувано з Комунального некомерційного підприємства Маловільшанської сільської ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» та Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-нарколонічне медичне об`єднання» медичну картку та історію хвороби амбулаторного хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та призначено справу до розгляду.

01.03.2024 судом отримано, на виконання ухвали суду, з КНПКОР «Обласне психіатрично-нарколонічне медичне об`єднання» медичну документацію щодо хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

15.03.2024 судом отримано, на виконання ухвали суду, з КНП Маловільшанської сільської ради «Білоцерківська центральна районна лікарня» медичну документацію щодо хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник - ОСОБА_1 у судовому засіданні заяву та клопотання підтримав у повному обсязі.

Представник заявника, адвокат Коннова Ніна Іванівна, у судовому засіданні заяву та клопотання підтримала у повному обсязі.

Представник органу опіки та піклування Маловільшанської сільської ради Київської області, у судове засідання не з`явився, про розгляд справи заінтересована особа повідомлена належним чином, подала до суду заяву, про розгляд справи за відсутності їх представника.

Особа, відносно якої розглядається справа, ОСОБА_2 , у судовому засіданні висловити свою думку щодо заяви та клопотання не зміг.

Представник особи, відносно якої розглядається справа, адвокат Сем`янівська Ольга Олегівна у судовому засіданні заяву та клопотання підтримала у повному обсязі.

При вирішенні клопотання щодо призначення у справі судово-психіатричної експертизи суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ч. 4 ст. 103 ЦПК України питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Згідно ч. 1 ст. 105 ЦПК України визначено, що обов`язковим є призначення експертизи за клопотання хоча б однієї з сторін, якщо необхідно встановити психічний стан особи.

Таким чином, враховуючи, що для вирішення питання про психічний стан ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та його здатності (нездатності) розуміти значення своїх дій і керувати ними, необхідні спеціальні знання, суд вважає за необхідне призначити судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст. 103-105, 252, 259, 260, 298 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Маловільшанської сільської ради Київської області, особа, відносно якої розглядається справа: ОСОБА_2 , про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам Комунального закладу Київської обласної ради «Обласне психіатрично наркологічне медичне об`єднання» (08631, Київська область, Фастівський (Васильківський) район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна,8), попередивши їх про кримінальну відповідальність згідно ст. 384, 385 КК України.

На вирішення експертам поставити наступні питання :

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на хронічний, стійкий психічний розлад (захворювання) ?

2. Чи може ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок цього психічного розладу (захворювання) усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення опіки?

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала складена 22.03.2024.

Суддя: О.В.Бондаренко

Присяжні: А.В.Галенко

О.М.Гаврилюк

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117838195
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —357/1324/24

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні