Ухвала
від 19.03.2024 по справі 753/2425/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2425/24

провадження № 2/753/3782/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" березня 2024 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Заставенко М.О.

з секретарем судового засідання - Долею М.А.,

за участі

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача Примака О.С. ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про заміну неналежного відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Центру надання адміністративних послуг м. Києва про скасування рішення про зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання,

ВСТАНОВИВ:

01.02.2024 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Центру надання адміністративних послуг м. Києва про скасування рішення про зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання, у якій позивач просить скасувати рішення про зняття 13.12.2023 із задекларованого або зареєстрованого місця проживання за адресою АДРЕСА_1 .

Ухвалою від 09.02.2024 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

22.02.2024 до суду електронними засобами зв`язку через систему «Електронний суд» від відповідача надійшов відзив. 26.02.2024 відзив аналогічного змісту надійшов до суду поштовими засобами зв`язку.

У підготовчому засіданні представник позивача клопотав про заміну неналежного відповідача у справі, а саме просив замінити відповідача Центр надання адміністративних послуг м. Києва на належного - Дарницьку районну у місті Києві державну адміністрацію.

Позивач підтримав клопотання свого представника.

Представник відповідача у вирішенні питання про заміну неналежного відповідача поклався на розсуд суду.

Заслухавши позивача, представників позивача та відповідача та частково дослідивши матеріали справи, суд доходить наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч. 4 ст. 51 ЦПК України).

За приписами статті 13 ЦПК України, якою регламентовано принцип диспозитивності цивільного судочинства, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

З системного аналізу наведених норм процесуального законодавства вбачається, що суд має право замінити первісного відповідача належним відповідачем лише за клопотанням позивача, який обирає належний спосіб захисту та визначає статус та коло сторін у справі.

Отже, з урахування вище викладеного, перешкод у задоволенні клопотання суд не вбачає, а тому клопотання про заміну відповідача Центр надання адміністративних послуг м. Києва на належного - Дарницьку районну у місті Києві державну адміністрацію підлягає задоволенню.

У відповідності до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись ст. 51, 198 ЦПК, суддя -

УХВАЛИВ:

У цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Центру надання адміністративних послуг м. Києва замінити відповідача Центр надання адміністративних послуг м. Києва на належного - Дарницьку районну у місті Києві державну адміністрацію.

Відкласти підготовче засідання на 30 квітня 2024 року на 10.00 год., яке відбудеться в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: 02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 112, головуючий суддя Заставенко М.О.

Повідомити учасників справи про день, час та місце проведення підготовчого засідання.

Відповідачу Дарницькій районній у місті Києві державній адміністрації надіслати копію ухвали про відкриття провадження, копію ухвали про заміну відповідача.

Зобов`язати позивача надіслати відповідачу Дарницькій районній у місті Києві державній адміністрації копію позовної заяви з додатками протягом двох днів з дня отримання ухвали.

Докази направлення надати суду протягом п`яти днів з дня направлення, але не пізніше 30.04.2024.

Учасники справи:

Позивач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання (відповідно до позову) АДРЕСА_2 , мобільний телефон НОМЕР_1 , електронна адреса відсутня.

Відповідач Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація, код ЄДРПОУ 37388222, місце знаходження 02068, м. Київ, вул. О. Кошиця,11, електронна адреса rda.darnytska@kyivcity.gov.ua

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2602/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.О. Заставенко

Дата ухвалення рішення19.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117840243
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання

Судовий реєстр по справі —753/2425/24

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні