Ухвала
від 22.03.2024 по справі 481/1405/20
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/1405/20

Провадж.№ 2/481/95/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" березня 2024 р. Суддя Новобузького районного суду Миколаївської області Вжещ С.І., розглянувши клопотання представника третьої особи начальника Другого відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Шевченко Віктора Олександровича про процесуальне правонаступництво у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна та визнання права власності на майно у порядку спадкування та позовом третьої особи ОСОБА_2 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання права власності на 1/2 майна померлого ОСОБА_4 у порядку спадкування за законом за правом представлення та права на обов`язкову частку у спадщині,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Новобузького районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна та визнання права власності на майно у порядку спадкування та позовом третьої особи ОСОБА_2 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання права власності на 1/2 майна померлого ОСОБА_4 у порядку спадкування за законом за правом представлення та права на обов`язкову частку у спадщині.

22.03.2024 року від представника третьої особи ОСОБА_5 до суду надійшло клопотання про процесуальне правонаступництво, в якому останній просив суд допустити процесуальне правонаступництво у справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Укртелеком», АТ «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна та визнання права власності на майно у порядку спадкування та замінити третю особу Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), посилаючись на те, що Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ліквідовано та утворено Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який являється його правонаступником.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Згідно ч.1ст.53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з Наказу Міністра юстиції України Малюськи Д. про відділи державної виконавчої служби у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) та виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 20.04.2023 року утворено Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який є правонаступником Новобузького відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) та Казанківського відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Таким чином, повноваження Новобузького відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в даний час припинено, і його правонаступником є Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищезазначене суд вважає за доцільне замінити третю особу з Новобузького відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Керуючись ст. 53, 55, 197-198, 258-261 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника третьої особи про заміну третьої особи задовольнити.

В справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про зняття арешту з майна та визнання права власності на майно у порядку спадкування та позовом третьої особи ОСОБА_2 , в інтересах неповнолітньої ОСОБА_3 , до ОСОБА_1 , Публічного акціонерного товариства «Укртелеком», Акціонерного товариства «Укрсиббанк», Новобузької міської ради Миколаївської області, третя особа Новобузький районний відділ Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання права власності на 1/2 майна померлого ОСОБА_4 у порядку спадкування за законом за правом представлення та права на обов`язкову частку у спадщині, замінити третю особу з з Новобузького відділу державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на Другий відділ державної виконавчої служби у Баштанському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Копію цієї ухвали, копії позовної заяви і додані до неї документи направити заміненій третій особі з пропозицією надати письмові пояснення щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, має право подати протягом п`яти днів з часу отримання даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Вжещ С.І.

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117844514
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на 1/2 майна померлого ОСОБА_4 у порядку спадкування за законом за правом представлення та права на обов`язкову частку у спадщині

Судовий реєстр по справі —481/1405/20

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні