Ухвала
від 21.03.2024 по справі 910/5196/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

21.03.2024Справа № 910/5196/16

За скаргоюКомунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго»на діїстаршого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В.у справі 910/5196/16за позовомКомунального підприємства виконавчого органу Київради (київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго»доТовариства з обмеженою відповідальністю "Житлово-експлуатаційна організація №3"простягнення 342050,85 грн. Суддя Смирнова Ю.М.

Без виклику учасників справи

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 18.05.2016 у справі № 910/5196/16 позов задоволено повністю, присуджено до стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Житлово-експлуатаційна організація №3» на користь Публічного акціонерного товариства «Київенерго» заборгованість за спожиту теплову енергію у розмірі 232929,64 грн., 3% річних у розмірі 9764,26 грн., інфляційні втрати у розмірі 99356, 95 грн. та судовий збір у розмірі 5130,76 грн.

На виконання вказаного рішення 06.06.2016 Господарським судом міста Києва було видано відповідний наказ.

08.04.2019 від Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» надійшла заява про заміну сторони її правонаступником, відповідно до якої заявник просить суд здійснити на стадії виконання судового рішення заміну сторони (стягувача) - Публічне акціонерне товариство «Київенерго» його правонаступником - Комунальним підприємством виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго».

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.04.2019 заяву Комунального підприємства Виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником по справі № 910/5196/16 задоволено, замінено стягувача у виконавчому провадженні НОМЕР_1 Публічне акціонерне товариствво «Київенерго» його правонаступником Комунальним підприємством Виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго».

14.02.2024 до Господарського суду міста Києва надійшла скарга Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» на дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.02.2024 скаргу Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» на дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В., повернуто без розгляду.

07.03.2024 до Господарського суду міста Києва повторно надійшла скарга Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» на дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В., в якій скаржник просить суд:

- прийняти дану скаргу до розгляду;

- поновити Комунальному підприємству виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» строк для подання скарги на дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Ярового Олександра Віталійовича;

- визнати неправомірними дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Ярового Олександра Віталійовича в частині винесення в межах виконавчого провадження ВП НОМЕР_1 постанови про повернення оригіналу наказу Господарського суду м. Києва від 06.06.2016 № 910/5196/16 неналежній стороні виконавчого провадження;

- скасувати постанову про повернення виконавчого документу стягувачу від 19.09.2023, винесену старшим державним виконавцем Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Яровим Олександром Віталійовичем в межах виконавчого провадження № НОМЕР_1;

- відновити виконавче провадження ВП № НОМЕР_1 з примусового виконання наказу Господарського суду м. Києва від 06.06.2016 №910/5196/16 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Житлово-експлуатаційна організація №3» (далі ТОВ «ЖЕО №3») заборгованості за теплову енергію, 3% річних, інфляційної складової боргу.

- розглянути заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» від 18.07.2019 № 7/2-1358 про вчинення дій із заміни сторони у виконавчому провадженні № НОМЕР_1 та в порядку ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» винести постанову про заміну стягувача з Публічного акціонерного товариства «Київенерго» на його процесуального правонаступника - Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтеплоенерго» у виконавчому провадженні.

Відповідно до ст.339 Господарського процесуального кодексу України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

За змістом ч.1 ст.342 Господарського процесуального кодексу України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

При цьому, за приписами ст.341 Господарського процесуального кодексу України скаргу може бути подано до суду: а) у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права; б) у триденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права, у разі оскарження постанови про відкладення провадження виконавчих дій. Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

У скарзі Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» просить поновити строк для подання вищевказаної скарги. Заява про поновлення строку на подання скарги мотивована тим, що про винесення постанови від 19.09.2023 про повернення виконавчого документа у виконавчому провадженні № НОМЕР_1 скаржник дізнався лише 02.02.2024 з автоматизованої системи виконавчого провадження, саму постанову скаржник не отримував. Скаржник зазначає, що державний виконавець проігнорував ухвалу суду про заміну стягувача правонаступником та заходів із заміни сторони виконавчого провадження не вчинив.14.02.2024, стягувачем було подано до Господарського суду міста Києва скаргу на дії старшого державного виконавця, однак ухвалою Господарського суду міста Києва від 27.02.2024 скаргу повернуто скаржнику без розгляду на підставі ч. 1 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України. Після усунення недоліків, вказаних в ухвалі Господарського суду міста Києва від 27.02.2024, скаргу подано повторно.

Враховуючи доводи скаржника, наведені в обґрунтування заяви про поновлення строку на подання скарги, суд вважає, що заява про поновлення пропущеного строку для подання скарги підлягає задоволенню, а скарга - призначенню до розгляду в судовому засіданні у порядку, визначеному ст. 342 Господарського процесуального кодексу України

Керуючись ст.ст. 119, 341, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Поновити Комунальному підприємству виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) «Київтепло енерго» пропущений строк для подання скарги на дії старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В.

2. Призначити судове засідання для розгляду скарги на 02.04.24 о 12:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 5 (корпус Б).

3. Звернути увагу учасників процесу, що за приписами ч.2 ст.342 Господарського процесуального кодексу України неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду.

4. Зобов`язати старшого державного виконавця Оболонського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Києва) Ярового О.В. надати суду письмові пояснення щодо поданої стягувачем скарги.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Ю.М. Смирнова

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117847198
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/5196/16

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 18.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

Ухвала від 10.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смирнова Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні