Ухвала
від 22.03.2024 по справі 910/3395/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

м. Київ

22.03.2024Справа № 910/3395/24

Господарський суд міста Києва у складі судді Турчина С.О. розглянувши матеріали

заяви Львівського міського комунального підприємства "ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ"

про видачу судового наказу

ВСТАНОВИВ:

Львівське міське комунальне підприємство "ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО" звернулося до Господарського суду міста Києва з заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ" заборгованості за спожиту теплову енергію у сумі 11263,16 грн.

Дослідивши матеріали заяви Львівського міського комунального підприємства "ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО", суд дійшов висновку про наступне.

Статтею 149 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для подання позовної заяви.

Як встановлено судом, у провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа №910/4404/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ" (ідентифікаційний код: 41499640).

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.11.2023 припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ", визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ" та відкрито ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ".

Приписами п.8 ч.1 ст.20 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що господарські суди розглядають справи у спорах, що виникають у зв`язку із здійсненням господарської діяльності (крім справ, передбачених частиною другою цієї статті), та інші справи у визначених законом випадках, зокрема, справи про банкрутство та справи у спорах з майновими вимогами до боржника, стосовно якого відкрито провадження у справі про банкрутство, у тому числі справи у спорах про визнання недійсними будь-яких правочинів (договорів), укладених боржником; стягнення заробітної плати; поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника, за винятком спорів про визначення та сплату (стягнення) грошових зобов`язань (податкового боргу), визначених відповідно до Податкового кодексу України, а також спорів про визнання недійсними правочинів за позовом контролюючого органу на виконання його повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Справи, передбачені пунктами 8 та 9 частини першої статті 20 цього Кодексу, розглядаються господарським судом за місцезнаходженням боржника (ч.9 ст.30 ГПК України).

Відповідно до ч.2 ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про відшкодування шкоди та/або збитків, завданих боржнику; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Згідно із ч.3 ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства матеріали справи, в якій стороною є боржник, щодо спорів, зазначених у частині другій цієї статті, провадження в якій відкрито до або після відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), за ініціативою учасника справи або суду невідкладно, але не пізніше п`яти робочих днів, надсилаються до господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), який розглядає спір по суті в межах цієї справи.

Аналіз наведених норм дає підстави для висновку, що за умови відкриття провадження у справі про банкрутство боржника, суд в межах цієї справи вирішує в тому числі всі майнові спори, стороною в яких є боржник, тобто визначений порядок передбачає концентрацію всіх спорів у межах справи про банкрутство задля судового контролю у межах цього провадження за діяльністю боржника, залучення всього майна боржника до ліквідаційної маси та проведення інших заходів, метою яких є повне або часткове задоволення вимог кредиторів.

За таких обставин, з урахуванням того, що в провадженні Господарського суду міста Києва перебуває справа №910/4404/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ", а Львівське міське комунальне підприємство "ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО" звернулося до суду з заявою про видачу судового наказу за вимогою про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію у сумі 11263,16 грн з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ", яке є боржником у розумінні ст.20 ГПК України та ст.7 Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов висновку, що заява про видачу судового наказу підлягає розгляду в межах справи №910/4404/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ".

Згідно із п.1 ч.1 ст.31 Господарського процесуального кодексу України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ч.3 ст.31 Господарського процесуального кодексу України передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що матеріали заяви підлягають переданню за підсудністю до Господарського суду міста Києва для розгляду в межах справи №910/4404/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ".

Керуючись ст. 31, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Матеріали заяви Львівського міського комунального підприємства "ЛЬВІВТЕПЛОЕНЕРГО" про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ" заборгованості за спожиту теплову енергію у сумі 11263,16 грн з доданими до неї матеріалами передати за підсудністю до Господарського суду міста Києва для розгляду в межах справи №910/4404/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕНТР АГРАРНИХ СИСТЕМ" (ідентифікаційний код: 41499640).

2. Ухвала набирає законної сили після її підписання та може бути оскаржена у порядку і строк, встановлені ст.256, 257 Господарського процесуального кодексу України.

Дата підписання ухвали: 22.03.2024.

Суддя С.О. Турчин

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117847225
СудочинствоГосподарське
Сутьвидачу судового наказу

Судовий реєстр по справі —910/3395/24

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Турчин С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні