Ухвала
від 13.10.2010 по справі 31/162-10
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ С УД УКРАЇНИ

УХВАЛА

13 жовтня 2010 р. № 31/162-10

Вищий господарський суд Ук раїни у складі колегії судді в:

Божок В.С. - головуючого,

Костенко Т. Ф.,

Коробенко Г.П.,

розглянувши матеріали

касаційної скарги ВАТ "Універмаг "Славутич"

на постанову Дніпропетровського апеля ційного господарського суду від 15.07.2010 р.

у справі господарського суду Дніпр опетровської області

за позовом Дніпропетровської місько ї ради

до ВАТ "Універмаг "Славутич"

про внесення змін до договору оренди,

ВстановиВ:

Подана касаційна скарг а не відповідає вимогам розд ілу ХІІ1 Господарського проц есуального кодексу України з таких підстав.

Відповідно до ст. 109 ГПК Украї ни касаційна скарга подаєтьс я до Вищого господарського с уду України через апеляційни й господарський суд, який при йняв оскаржуване рішення чи постанову.

Вказану вимогу закону скар жником не виконано, оскільки касаційну скаргу подано без посередньо до Вищого господа рського суду України.

Вимоги, що пред' являються до форми і змісту касаційної скарги, визначені ст. 111 Господ арського процесуального код ексу України, зокрема, п. 4 вказ аної норми передбачено, що ка саційна скарга повинна місти ти вимоги особи, що подала ска ргу, із зазначенням суті пору шення або неправильного заст осування норм матеріальног о чи процесуального права.

Зміст касаційної скарги зв одиться до аналізу фактичних обставин справи.

При цьому в касаційн ій скарзі не вказано суті доп ущеного порушення або неправ ильного застосування норм ма теріального права судовими і нстанціями, натомість акцент ується увага на встановлених судом фактах, та неповно досл іджених доказах та обставина х справи.

Згідно вимог ч. ІІ ст. 1117 каса ційна інстанція не має права встановлювати або вважати д оведеними обставини, що не бу ли встановлені у рішенні або постанові господарського су ду чи відхилені ним, вирішува ти питання про достовірність того чи іншого доказу, збират и нові докази або додатково п еревіряти їх.

Після усунення обставин, що зумовили повернення касацій ної скарги, сторона у справі м ає право повторно подати кас аційну скаргу.

Керуючись ст.ст. 86, 111, п.п. 2, 6 ст . 1113, 1117 Господарського процесуа льного кодексу України, Вищи й господарський суд України

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу ВАТ "Ун івермаг "Славутич" на постано ву Дніпропетровського апеля ційного господарського суду від 15.07.2010 р. у справі № 31/162-10 п овернути скаржнику.

Головуючий: Божок В.С.

Судді: Костенко Т. Ф.

Коробенко Г.П.

Дата ухвалення рішення13.10.2010
Оприлюднено26.10.2010
Номер документу11784864
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —31/162-10

Ухвала від 13.10.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Костенко Т.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні