Ухвала
від 18.03.2024 по справі 554/2754/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 18.03.2024Справа № 554/2754/24 Провадження № 1-кс/554/3491/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей і документів

18 березня 2024 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду міста Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого дізнавача сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024175440000078 від 02.03.2024 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Дізнавач звернувся до суду із вище зазначеним клопотанням, яке мотивує наступним.

02.03.2024 року до СПД № 1 ВП № 2 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області із письмовою заявою звернувся ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 01.03.2024 року, близько 14 год. 00 хв., поблизу спортивного майданчика, розташованого на території ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Решетилівка Полтавської області ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 наніс йому тілесні ушкодження.

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 214 КПК України, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4 ст. 214 КПК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.03.2024 року за №12024175440000078.

Під час проведення досудового розслідування з показів потерпілого ОСОБА_4 встановлено, що 01.03.2024 року, близько 14 год. 00 хв., поблизу спортивного майданчика, розташованого на території ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Решетилівка Полтавської області ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 наніс йому тілесні ушкодження. Після нанесення тілесних ушкоджень він 02 березня 2024 року за отриманням медичної допомоги звертався до приймального відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та в подальшому був госпіталізований до відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Уся медична документація з приводу його лікування знаходиться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

04.03.2024 року по даному кримінальному провадженню потерпілому ОСОБА_4 призначена судово-медична експертиза.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, у даному провадженні є потреба встановлення наявності та механізму заподіяння ОСОБА_4 тілесних ушкоджень, а також встановлення ступеню їх тяжкості. Своєю чергою, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан здоров`я підекспертного як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що копія журналу облікуфактів зверненнята доставленнядо закладуохорони здоров`яосіб узв`язку іззаподіянням їмтілесних ушкодженькримінального характерута інформуванняпро таківипадки органівта підрозділівполіції із записами щодо звернення 02.03.2024 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якому мають бути зафіксовані характер та локалізація тілесних ушкоджень кримінального характеру (місце розташування тілесних ушкоджень на тілі постраждалого, їх види), копія журналу реєстрації амбулаторних пацієнтів із записами щодо звернення 02.03.2024 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дані невропатолога та нейрохірурга відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від 02.03.2024 з їх описом, - рентгенограми на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від дати звернення 02.03.2024 і по дату завершення лікування з їх описом, медична карта амбулаторного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , медична карта стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тому необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначеної вище медичної документації, яка зберігається у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », за адресою АДРЕСА_1 , а також отримати можливість тимчасового вилучення зазначеної вище медичної документації для направлення її за місцем проведення судово-медичної експертизи. Іншими способами неможливо встановити зазначені вище обставини кримінального провадження.

На підставі викладеного, дізнавач просить задовольнити заявлене клопотання.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, розгляд даного клопотання дізнавач вважав за необхідне проводити відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Дізнавач в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи без його участі, клопотання підтримав, просив задовольнити.

У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, встановив, що клопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Судом встановлено, що 02.03.2024 року до ІНФОРМАЦІЯ_5 із письмовою заявою звернувся ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 01.03.2024 року, близько 14 год. 00 хв., поблизу спортивного майданчика, розташованого на території ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 наніс йому тілесні ушкодження.

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 214 КПК України, відповідно до вимог ч.ч. 1, 4 ст. 214 КПК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.03.2024 року за №12024175440000078.

Стаття 163КПКУкраїни передбачає,щослідчийсуддя,судпостановляєухвалу пронаданнятимчасовогодоступу доречейідокументів,якщосторонакримінального провадженняусвоємуклопотанні доведенаявністьдостатніхпідстав вважати,щоціречі абодокументи: перебуваютьабоможутьперебувати уволодіннівідповідноїфізичної абоюридичноїособи; саміпособіабо всукупностізіншими речамиідокументамикримінального провадження,узв`язкуз якимподаєтьсяклопотання,маютьсуттєвезначення длявстановленняважливихобставин укримінальномупровадженні; нестановлятьсобоюабо невключаютьречейі документів,якімістятьохоронювану закономтаємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст.163КПКУкраїни також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Дізнавачем доведено,що інформаціяперебуває уволодінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні з метою призначення експертизи, може сприяти розкриттю кримінального правопорушення, встановленню обставин та мати доказове значення у справі. Іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою вищевказаної інформації, неможливо.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 107, 159-166, 167, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дізнавачам у кримінальному провадженні: старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 та дізнавачу сектору дізнання відділу поліції № 2 Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 ,дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_2 , електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_7 , а саме:

- завірену копію журналу облікуфактів зверненнята доставленнядо закладуохорони здоров`яосіб узв`язку іззаподіянням їмтілесних ушкодженькримінального характерута інформуванняпро таківипадки органівта підрозділівполіції із записами щодо звернення

02.03.2024 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у якому мають бути зафіксовані характер та локалізація тілесних ушкоджень кримінального характеру (місце розташування тілесних ушкоджень на тілі постраждалого, їх види);

- завірену копію журналу реєстрації амбулаторних пацієнтів із записами щодо звернення

02.03.2024 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- дані невропатолога та нейрохірурга відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від 02.03.2024 з їх описом;

- рентгенограми на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від дати звернення 02.03.2024 і по дату завершення лікування з їх описом;

- медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- медичну карту стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Контроль за виконанням ухвали покласти на дізнавача в провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення.

Після виконання слідчим ухвали повідомити слідчого суддю про дату її виконання.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117849093
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, погоджене прокурором, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024175440000078 від 02.03.2024 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України

Судовий реєстр по справі —554/2754/24

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні