Ухвала
від 20.03.2024 по справі 570/1311/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1311/24

Номер провадження 2/570/682/2024

УХВАЛА

20 березня 2024 року м.Рівне

Рівненський районнийсуд Рівненськоїобласті вособі суддіКрасовського О.О., ознайомившись зматеріаламицивільноїсправи запозовомОСОБА_1 доЛьвівського комунального підприємства Львівелектротранс про визнання незаконним та скасування положення, зобов`язання привести Колективну угоду у відповідність до вимог Галузевої угоди, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до Рівненського районного суду Рівненської області з позовом про визнання положення Колективної угоди таким, що суперечить

ОСОБА_2 позовної заяви вбачається, що відповідач - Львівське комунальне підприємство "Львівелектротранс" знаходиться за адресою: вул. Сахарова, буд. 2, м. Львів.

Зважаючи на наведене суд вважає, що справа не підсудна Рівненському районному суду Рівненської області, і її слід передати для розгляду за підсудністю до Франківського районного суду м. Львова, виходячи з наступного.

Кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів (ч.1ст.4 ЦПК України).

Відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Оскільки відповідач Львівське комунальне підприємство "Львівелектротранс" знаходиться за адресою: вул. Сахарова, буд. 2, м. Львів, за таких обставин слід справу направити до Франківського районного суду м. Львова.

Частиною 9 ст.187 ЦПК України визначено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Згідно п. 1 ч. 1 ч. 3 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За наведених обставин справу необхідно надіслати за підсудністю до Франківського районного суду міста Львова.

Керуючись ст. ст. 27, 31 ЦПК України, -

у х в а л и в :

Передати справу за позовом ОСОБА_1 до Львівського комунального підприємства Львівелектротранс про визнання незаконним та скасування положення, зобов`язання привести Колективну угоду у відповідність до вимог Галузевої угоди - за підсудністю на розгляд до Франківського районного суду м. Львова.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Рівненського апеляційного суду протягом 15 днів з дня проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Красовський О.О.

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117849911
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування положення, зобов`язання привести Колективну угоду у відповідність до вимог Галузевої угоди

Судовий реєстр по справі —570/1311/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні