Ухвала
від 21.03.2024 по справі 753/1328/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 753/1328/24

Провадження №2/755/3693/24

У Х В А Л А

про прийняття цивільної справи до свого провадження

"21" березня 2024 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі: головуючого судді Катющенко В.П., вивчивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковальська-житлосервіс» про усунення перешкод у користуванні власністю, відшкодування збитків та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Дарницького районного суду м.Києва від 19.01.2024 відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковальська-житлосервіс» про усунення перешкод у користуванні власністю, відшкодування збитків та моральної шкоди, визначено про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, учасникам справи роз`яснено право подання заяв по суті справи та встановлено відповідні процесуальні строки.

16.02.2024 представником відповідача ТОВ «Ковальська-житлосервіс» - Полтавською Н.В. було подано відзив на позовну заяву з доказами на його обґрунтування.

Ухвалою Дарницького районного суду м.Києва від 19.02.2024 цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковальська-житлосервіс» про усунення перешкод у користуванні власністю, відшкодування збитків та моральної шкоди передано на розгляд до Дніпровського районного суду м. Києва.

15.03.2024 до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла вказана цивільна справа, яка 19.03.2023 передана в провадження судді Катющенко В.П. на підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями.

Статтею 32 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

У ч. 3 ст. 3 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що провадження у цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи

Частиною 1 ст. 13 Цивільного процесуального кодексу України встановлено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 11 Цивільного процесуального кодексу України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

За змістом ч. 12 ст. 33 Цивільного процесуального кодексу України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Зважаючи на викладене, суд доходить до висновку про необхідність прийняття цивільної справи № 753/1328/24 до свого провадження та продовжити її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику (повідомлення) сторін.

Керуючись ст. 3, 11 , 13, 33, 189, 197, 260, 353 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ковальська-житлосервіс» про усунення перешкод у користуванні власністю, відшкодування збитків та моральної шкоди, до свого провадження.

Розгляд справи продовжити за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику (повідомлення) сторін.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернетhttp://dn.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117850384
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні власністю, відшкодування збитків та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —753/1328/24

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Комаревцева Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні