Рішення
від 21.03.2024 по справі 525/1280/23
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/1280/23

Провадження №2-о/525/40/2023

Д О Д А Т К О В Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21.03.2024 селище Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Прасол Я.В.,

секретаря судового засідання Фесенко Ю.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , представник заявникаадвокат СмірновСергій Іванович,заінтересовані особи: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України та Міністерство внутрішніх справ України, про встановлення факту смерті,

у с т а н о в и в:

У провадженні суду знаходилась цивільна справа за вищевказаною заявою.

Рішенням Великобагачанського районного суду Полтавської області від 25.12.2023 заяву ОСОБА_1 задоволено, встановлено факт смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Сіверськ Артемівського району Донецької області Україна, дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце смерті: місто Маріуполь, Донецька область, Україна, у віці 27 років.

Представник заявника адвокат Смірнов С.І. подав до Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу на рішення Великобагачанського районного суду Полтавської області від 25.12.2023.

Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 16.02.2024 цивільну справу №525/1280/23 за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту смерті направлено до суду першої інстанції для ухвалення додаткового рішення.

Матеріали даної цивільної справи повернулися на адресу суду 18.03.2024, судом було призначено судове засідання для ухвалення додаткового рішення у справі на 21.03.2024, про що повідомлені всі учасники по справі.

Усі учасники судового розгляду у судове засідання не з`явилися, про день та час розгляду справи були повідомлені належним чином, з клопотаннями про відкладення розгляду справи до суду не зверталися. Від представника заявника адвоката Смірнова С.І. надійшла заява про розгляд справи без його участі, просив ухвалити додаткове рішення у справі. Від заінтересованої особи Відділу ДРАЦСу Миргородськомурайоні Полтавськоїобласті Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїнадійшла заява про розгляд справи без участі їхнього представника.

Відповідно до частини 4статті 270 ЦПК Українинеприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду справи.

Оскільки усі учасники судового розгляду у судове засідання не з`явилися, суд проводить розгляд справи з урахуванням положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Розглянувши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

У відповідності до п. 1 ч. 1 ст. 270ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення не ухвалено рішення.

При розгляді справи №525/1280/23 за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту смерті Великобагачанським районним судом Полтавської області було ухвалено рішення суду від 25.12.2023, яким встановлено факт смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Сіверськ Артемівського району Донецької області Україна, дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце смерті: місто Маріуполь, Донецька область, Україна, у віці 27 років.

Ухвалюючи рішення суду від 25 грудня 2023 року про задоволення заяви у даній цивільній справі, судом не вирішено питання про громадянство померлого.

При розгляді справи судом досліджувалися обставини про громадянство ОСОБА_2 , що відображено у мотивувальній частині, однак не вказано у резолютивній частині рішення суду.

Згідно мотивувальної частини рішення суду, факт громадянства України померлого підтверджується наявним у матеріалах справи листом Департаменту з питань громадянства, паспортизації та реєстрації Державної міграційної служби України, згідно якого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , 27.11.2019 Бахмутським відділом ГУ ДМС України у Донецькій області оформлено паспорт громадянина України № НОМЕР_2 , останній є громадянином України.

Ураховуючи, що вказана вимога заяви не була врахована у рішенні Великобагачанського районного суду Полтавської області від 25 грудня 2023 року у справі №525/1280/23 за заявою ОСОБА_1 , представник заявникаадвокат СмірновСергій Іванович,заінтересовані особи: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України та Міністерство внутрішніх справ України, про встановлення факту смерті, тому суд приходить до переконання про наявність підстав для ухвалення додаткового рішення у цій справі.

Керуючись ст. 270ЦПК України,

у х в а л и в:

Ухвалити у цивільній справі №525/1280/23 за заявою ОСОБА_1 , представник заявникаадвокат СмірновСергій Іванович,заінтересовані особи: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України та Міністерство внутрішніх справ України, про встановлення факту смерті, додаткове рішення.

Встановити факт смерті громадянина України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Сіверськ Артемівського району Донецької області Україна, дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце смерті: місто Маріуполь, Донецька область, Україна, у віці 27 років.

Додаткове рішення підлягає негайному виконанню, оскарження рішення не зупиняє його виконання.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Додаткове рішеннясудуможебутиоскарженедоПолтавськогоапеляційногосуду шляхомподачі апеляційноїскарги в30-деннийстрокздняйого проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

На виконання п. 4 ч. 5 ст. 265 ЦПК України судом зазначається повне найменування сторін:

заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,РНОКПП НОМЕР_3 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ;

представник заявника: адвокат Смірнов Сергій Іванович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю №2764 видане Радою адвокатів Полтавської області 23.04.2019, адреса: вул. Каштанова, 40, оф. 4, селище Велика Багачка, Миргородський район, Полтавська область;

заінтересовані особи: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Миргородському районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції,код ЄДРПОУ 22547868, адреса: вул. Каштанова, 19А, селище Велика Багачка, Миргородський район, Полтавська область;

Військова частина НОМЕР_1 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , адреса: проспект Нахімова, 186, м. Маріуполь, Донецька область;

Міністерство внутрішніхсправ України,код ЄДРПОУ 00032684, адреса: вул. Богомольця, 10, м.Київ.

Суддя Я.В.Прасол

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117851787
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —525/1280/23

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Прядкіна О. В.

Рішення від 25.12.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Прасол Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні