Ухвала
від 22.03.2024 по справі 160/3458/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 березня 2024 рокуСправа №160/3458/24

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Горбалінський В.В., розглянувши клопотання Виконавчого комітету Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області про залучення третьої особи,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовною заявою Виконавчого комітету Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області до Східного офісу Держаудитслужби, в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати висновок про результати моніторингу процедури закупівлі ID: UA-2023-11-09-013653-b «Код ДК 021:2015:45420000-7 - Столярні та теслярні роботи (Поточний ремонт з заміни віконних та дверних блоків Вербківського ліцею пошкодженого внаслідок збройної агресії Російської Федерації за адресою вул. Матросова, 13, с. Вербки, Павлоградського району, Дніпропетровської області (заходи з енергозбереження), що складений Східним офісом Держаудитслужби (ЄДРПОУ: 40477689, адреса: 49101, м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 22 корпус 2).

19.03.2024 року Виконавчий комітет Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із клопотанням, в якому просить залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 .

В обґрунтування вказаного клопотання позивач зазначив, що рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 як переможця тендера, за яким було складено оскаржуваний висновок про результати моніторингу процедури закупівлі.

Вирішуючи вказане клопотання по суті, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права, інтереси та обов`язки фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , оскільки вказана фізична особа-підприємець є переможцем тендеру, за яким було складено оскаржуваний висновок про результати моніторингу процедури закупівлі.

Отже, з метою забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду справи, необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Керуючись ст.49, 171, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Виконавчого комітету Вербківської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області про залучення третьої особи задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали суду для подання пояснень щодо позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і не може бути оскаржена окремо, заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на постанову суду першої інстанції.

Суддя В.В. Горбалінський

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117853039
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалучення третьої особи

Судовий реєстр по справі —160/3458/24

Рішення від 29.04.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні