Ухвала
від 21.03.2024 по справі 2а-7645/10/0670
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

21 березня 2024 року м. Житомир справа № 2а-7645/10/0670

категорія 6426

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Єфіменко О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони її правонаступником в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області до Малинського комунального підприємство "Паперовик" про стягнення 317 064,01 грн

встановив:

До відділу документального забезпечення суду надійшла заява представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, відповідно до змісту якої заявник просить здійснити заміну позивача - Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області на його правонаступника - Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, а Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.03.2024 подана заява передана судді Єфіменко О.В. на розгляд.

Суд вважає за можливе розгляд і вирішення клопотання здійснити в письмовому провадженні, відповідно до п.10 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України (далі -КАС).

Згідно з частиною четвертою статті 243 КАС України судове рішення, постановлене у письмовому провадженні, повинно бути складено у повному обсязі не пізніше закінчення встановлених цим Кодексом строків розгляду відповідної справи, заяви або клопотання.

Частиною п`ятою статті 250 КАС України встановлено, що датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Дослідивши заяву про заміну сторони його правонаступником та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 17.02.2021 позов задоволено.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво можливе в будь-якій стадії процесу. Однією із підстав процесуального правонаступництва є припинення юридичної особи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області (11600, м. Малин, пл. Соборна, 12- А, код ЄДРПОУ 20405064) 04.04.2017 припинено (реорганізовано) шляхом приєднання до Коростенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирські (11500, вул. Грушевського, 16/1, м. Коростень, Житомирська обл., код ЄДРПОУ 3790216).

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 за №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 37909216), ліквідоване, шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (код ЄДРПОУ 13559341).

Пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 №1074, визначено, що права та обов`язки органів виконавчої влади у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

З огляду на викладене, оскільки факт вибуття сторони у справі - Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області правонаступником якого є Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, а правонаступником Коростенського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, встановлений судом та підтверджений належними та достатніми доказами, суд вважає вимоги представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача у справі його правонаступником обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 52, 194, 205, 229, 243, 256, 295 КАС України, суд,

ухвалив:

Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони у справі її правонаступником задовольнити.

Замінити вибувшого позивача Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області на його правонаступника - Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Замінити вибувшого позивача Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя О.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117853522
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 317 064,01 грн

Судовий реєстр по справі —2а-7645/10/0670

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Постанова від 04.11.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак Валентина Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні