Ухвала
від 21.03.2024 по справі 320/3463/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

21 березня 2024 року № 320/3463/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д., розглянувши в порядку письмового провадження у місті Києві клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамейя" до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Акціонерне товариство "Оператор Газорозподільної Системи "Сумигаз", про визнання протиправною та нечинною постанову в частині, -

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю "Керамейя" (далі - позивач) з позовною заявою до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - відповідач) в якому просить суд:

1) визнати протиправною та нечинною з моменту прийняття Постанову відповідача від 7 жовтня 2019 р. №2080 "Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП" в частині:

- пункту 3 Змін до Кодексу газорозподільних систем, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30 вересня 2015 року №2494;

- пункту 2 Змін до Типового договору розподілу природного газу, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30 вересня 2015 р. №2498;

- пункту 2 Змін до Методики визначення та розрахунку тарифу на послуги розподілу природного газу, затвердженої постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 25 лютого 2016 р. №236.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 01 березня 2023 року відкрите провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження.

За результатом повторного автоматизованого розподілу, справу № 320/3463/23 передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Панченко Н.Д.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 10 січня 2024 року зазначену адміністративну справу прийнято до провадження та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 04 березня 2024 року о 09:30 год.

Наступне судове засідання призначене на 09:30 01.04.24.

26 лютого 2024 року на адресу суду електронною поштою від представника позивача надійшло клопотання, в якому представник просить суд забезпечити його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду.

Розглянувши клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі в приміщенні суду, суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 6 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч. 8 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з приписами частини першої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до частини першої, другої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З огляду на викладені правові норми, для забезпечення доступу особи до правосуддя суд вважає за можливе призначити наступне судове засідання у справі у режимі відеоконференції.

Відповідно до частини шостої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом

Частиною 8 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Заява представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції подана з дотриманням правил процесуального закону.

Враховуючи віддаленість місця розташування представника позивача від приміщення Київського окружного адміністративного суду, введення воєнного стану на території України, з метою з`ясування всіх обставин у справі, а також всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення даної справи, враховуючи те, що Київський окружний адміністративний суд має технічну можливість провести судове засідання у спосіб за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку «ВКЗ» (https://vkz.court.gov.ua) у визначені дату і час, є підстави для задоволення поданого клопотання.

Керуючись ст. ст. 195, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамейя" до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - Акціонерне товариство "Оператор Газорозподільної Системи "Сумигаз", про визнання протиправною та нечинною постанову в частині задовольнити.

Призначити судове засідання в режимі відеоконференції у справі № 320/3463/23 на 09:30 01.04.2024.

Доручити Сумському окружному адміністративному суду забезпечити проведення судового засідання у режимі відеконференції в адміністративній справі № 320/3463/23.

Представнику Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамейя" прибути до Сумського окружного адміністративного суду для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції 01.04.2024 о 09:30 год. в приміщенні цього суду за адресою: Україна, 40021, Сумська область, місто Суми, вулиця Герасима Кондратьєва, будинок 159.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити до Сумського окружного адміністративного суду та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Панченко Н.Д.

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено25.03.2024
Номер документу117855081
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та нечинною постанову в частині

Судовий реєстр по справі —320/3463/23

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панченко Н.Д.

Ухвала від 26.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні