Ухвала
від 21.03.2024 по справі 179/557/24
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/557/24

провадження № 2/179/365/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

21 березня 2024 року смт.Магдалинівка

Суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області Кравченко О.Ю., ознайомившись з позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОАЛЬЯНС» до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), ОСОБА_1 , третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Національна електронна біржа»</a>, третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів: Приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Дейнего Світлана Іванівна про визнання недійсними результатів земельних торгів, -

В С Т А Н О В И В :

20 березня 2024 року до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОАЛЬЯНС» до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), ОСОБА_1 , третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Національна електронна біржа»</a>, третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів: Приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Дейнего Світлана Іванівна про визнання недійсними результатів земельних торгів.

Зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Так, згідно п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Однак, в прохальній частині позовної заяви разом з позовними вимогами, міститься вимога позивача про залучення до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Національна електронна біржа»</a>, та залучення до участі в справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів Приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дейнего Світлану Іванівну, що не відповідає п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України щодо змісту позовних вимог.

Суд звертає увагу на те, що вказані вимоги є вимогами про залучення третьої особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору і які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору за правилами ст. 52,53 ЦПК України, яка додається до позовної заяви.

Також в прохальнійчастині позовноїзаяви разомз позовнимивимогами, міститься вимога про витребування у Приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Дейнего Світлани Іванівни протокол про результати земельних торгів, договір купівлі продажу земельної ділянки, та свідоцтво про придбання майна з прилюдних торгів, що не відповідає п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України щодо змісту позовних вимог.

Суд звертає увагу на те, що вказані вимоги є вимогами витребування доказів, які оформлюються окремою заявою за правилами ст.84 ЦПК України, яка додається до позовної заяви.

Таким чином, позивачу необхідно подати суду виправлену позовну заяву, яка відповідає вимогам ст. ст.175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом десяти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями175 і 177 цьогоКодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин, позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОАЛЬЯНС» до Новомосковського відділу державної виконавчої служби у Новомосковському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса), ОСОБА_1 , третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Національна електронна біржа»</a>, третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідачів: Приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Дейнего Світлана Іванівна про визнання недійсними результатів земельних торгів - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви 10 днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення зазначених недоліків позовної заяви, відповідно до ст. 185 ЦПК України позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.Ю. Кравченко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117861202
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними результатів земельних торгів

Судовий реєстр по справі —179/557/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Кравченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні