Ухвала
від 22.03.2024 по справі 766/25224/21
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/25224/21

н/п 2/766/8257/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

22 березня 2024 Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Скрипнік Л.А., розглянувши цивільну справу в порядку спрощеного позовного провадження за позовом ОСОБА_1 від імені якого діє адвокат Брушко Інна Ігорівна до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання виконавчого напису нотаріуса, таким, що не підлягає виконанню,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 від імені якого діє адвокат Брушко Інна Ігорівна до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання виконавчого напису нотаріуса, таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою судді Херсонського міського суду Херсонської області від 21.02.2022 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження, справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Відповідно до розпорядження в.о. керівника апарату Херсонського міського суду Херсонської області від 19.03.2024 року у зв`язку з тим, що суддя Прохоренко В.В. відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 20.07.2023 року №732/0/15-23 звільнена з посади судді, відповідно до п.2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 766/25224/21.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19 березня 2024 року справу №766/25224/21 передано судді Скрипнік Л.А. 20.03.2024 року.

Вивчивши матеріали цивільної справи, суддя вважає за необхідне прийняти справу до свого провадження та вирішити питання про перехід від спрощеного провадження без виклику сторін до спрощеного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи обставини, встановлені при вивченні матеріалів справи після відкриття провадження у справі, до початку розгляду справи, суддя вважає за необхідне розглядати справу в порядку спрощеного провадження з повідомлення (викликом) сторін.

Таким чином, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) до розгляду справи в порядку спрощеного провадження з повідомлення (виклику) сторін.

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Суд, враховуючи положення ст. 81 ЦПК України, вважає можливим для повного та всебічного з`ясування обставин по справи витребувати від:

-приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенка Євгена Михайловича належним чином завірені матеріали нотаріальної справи щодо вчинення виконавчого напису №4502 від 12.09.2019 рок;

- витребувати від ТОВ «Качай гроші» документи які було надано приватному нотаріусу Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенку Євгену Михайловича для вчинення виконавчого напису № 4502 від 12.09.2019 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» заборгованості у розмірі 19 265,53 грн.

Керуючись ст.ст.187, 260 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 від імені якого діє адвокат Брушко Інна Ігорівна до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Дніпровський районний відділ державної виконавчої служби у м.Херсоні південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про визнання виконавчого напису нотаріуса, таким, що не підлягає виконанню.

Здійснити перехід з розгляду в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін в розгляд справи порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Призначити судове засідання по справі на 11 травня 2024 року о 09.20 год. у залі судових засідань № 410, в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області, вул. Маяковського, 6/29.

В судове засідання викликати сторони.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Витребувати від:

-приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенка Євгена Михайловича належним чином завірені матеріали нотаріальної справи щодо вчинення виконавчого напису №4502 від 12.09.2019 рок;

- витребувати від ТОВ «Качай гроші» документи які було надано приватному нотаріусу Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенку Євгену Михайловича для вчинення виконавчого напису № 4502 від 12.09.2019 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Фінансова компанія управління активами» заборгованості у розмірі 19 265,53 грн.

Виконання ухвали доручити приватному нотаріусу Бучанського районного нотаріального округу Київської області Грисюк Олені Василівні та посадовим особам ТОВ «Качай гроші», які повинні подати до Херсонського міського суду Херсонської області витребувані докази в п`ятиденний строк, шляхом їх безпосереднього направлення на адресу суду поштою або іншим засобом зв`язку.

Роз`яснити,що відповіднодо вимогч.7ст.84ЦПК України,особи,які немають можливості подати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такий доказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причин протягом п`ятиднів здня врученняухвали.При цьомуч.ч.8,9ст.84ЦПК України, передбачено,що уразі неповідомленнясуду пронеможливість подати докази, витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судом неповажними, суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу, передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Згідно ч. 10 ст. 84 ЦПК України у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою Херсонського міського суду Херсонської області: http://ksm.ks.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А. Скрипнік

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117864258
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса, таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —766/25224/21

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Прохоренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні