Ухвала
від 25.03.2024 по справі 229/1789/24
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/1789/24

Провадження № 2/229/1077/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25.03.2024 року Дружківський міський суд Донецької області у складі:

судді Хомченко Л.І.,

секретаря судового засідання Яковенко Ю.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дружківка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області як органу опіки та піклування Дружківської міської ради, Служба у справах дітей Дружківської міської ради про скасування розпорядження про негайне відібрання малолітніх дітей та повернення малолітніх дітей у сім`ю опікуна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дружківського міського суду Донецької області знаходиться позовна заява ОСОБА_1 до Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області як органу опіки та піклування Дружківської міської ради, Служба у справах дітей Дружківської міської ради про скасування розпорядження про негайне відібрання малолітніх дітей та повернення малолітніх дітей у сім`ю опікуна.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 13.03.2024 року відкрито провадження по справі та призначено підготовче судове засідання за правилами загального позовного провадження з викликом сторін.

В судове засідання позивач та представник позивача не з`явилися, належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи.

Представник третьої особи Служби у справах дітей Дружківської міської ради в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи. Надав заяву про розгляд без їх участі.

21.03.2024 року до суду надійшло клопотання від представника відповідача Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області про встановлення строку для подання відзиву. В якому зазначено, що 13.03.2024 року ухвалою Дружківського міського суду Донецької області було відкрите провадження по цивільній справі № 229/1789/24. Розгляд справи здійснюється за правилами загального позовного провадження з викликом сторін. Ухвалою суду від 13.03.2024 про відкриття провадження у справі № 229/1789/24 судом не встановлено строк для подання відзиву. Враховуючи те, що ухвала суду та матеріали справи відповідач отримав 18.03.2024, а справу призначено до розгляду на 25.03.2024 року, то у відповідача Дружківської міської військової адміністрації Краматорського району Донецької області відсутня можливість підготувати відзив та відповідні докази і направити його суду та іншим учасникам справи до початку першого підготовчого засідання у справі. Тому просить суд перенести розгляд справи на іншу дату та встановити відповідачу строк для подання відзиву.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Частиною першою статті 120 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

Частиною 7 ст. 178 ЦПК України визначено, що відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п?ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання представника відповідача Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області про встановлення строку для подання відзиву підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.178, 258-260ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Підготовче судове засідання відкласти на 11-00 год. 19.04.2024 року про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Встановити відповідачу Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області строк для подання відзиву на цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дружківської міської військової цивільної адміністрації Краматорського району Донецької області як органу опіки та піклування Дружківської міської ради, Служба у справах дітей Дружківської міської ради про скасування розпорядження про негайне відібрання малолітніх дітей та повернення малолітніх дітей у сім`ю опікуна до 17.04.2024 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І. Хомченко

Суддя Л.І.Хомченко

Суддя Л.І.Хомченко

25 березня 2024 р. м. Дружківка, Донецької області

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117864534
СудочинствоЦивільне
Сутьнегайне відібрання малолітніх дітей та повернення малолітніх дітей у сім`ю опікуна

Судовий реєстр по справі —229/1789/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Хомченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні