Ухвала
від 25.03.2024 по справі 383/341/24
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/341/24

Номер провадження 2/383/249/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 березня 2024 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Замши О.В., розглянувши позовну заяву:

- позивача 1: Національна служба здоров`я України, місце знаходження за адресою: проспект Степана Бандери, 19, м. Київ, Київська область;

- позивача 2: Кіровоградська обласна рада, місце знаходження за адресою: площа Героїв Майдану, 1, м. Кропивницький, Кіровоградська область;

- відповідач: ОСОБА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- законний представник неповнолітнього відповідача: ОСОБА_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину,-

ВСТАНОВИВ:

Національна служба здоров`я України та Кіровоградська обласна рада в особі яких діє Заступник керівника Знам`янської окружної прокуратури Ольга Васильків звернулися до Бобринецького районного суду Кіровоградської області з позовом до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, відмови в відкритті провадження у справі не має.

Справа підсудна Бобринецькому районному суду Кіровоградської області.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175,177 ЦПК України.

Оскільки за змістом п. 3 ч. 6 ст. 19 ЦПК України дана справа є малозначною, у відповідності до вимог ч. 1 ст. 274 ЦПК України її слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

У позовній заяві Заступник керівникаЗнам`янської окружноїпрокуратури просить залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Комунальне некомерційне підприємство "Обласна Клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради", обґрунтовує це тим, що обслуговування потерпілого та розрахунок витрат на лікування проведено КНП "Обласна Клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради" Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, викладене та взявши до уваги характер спірних правовідносини,суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Комунальне некомерційне підприємство "Обласна Клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради".

Керуючись ст. ст. 53, 175, 177, 187, 258, 274-279 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Національна служба здоров`я України та Кіровоградська обласна рада в особі яких діє Заступник керівника Знам`янської окружної прокуратури до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Для участі у розгляді справи залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Комунальне некомерційне підприємство "Обласна Клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради", адреса місця знаходження: вул. Преображенська, 79/35, м. Кропивницький, Кіровоградська область.

Відповідно до ч. 6 ст. 53 ЦПК Українитреті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Призначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з викликом сторін на 15.04.2024року на10год.00хв. в залі судових засідань Бобринецького районного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Миколаївська, 80, м. Бобринець Кіровоградської області.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України та докази, що його підтверджують. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з наданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з надісланням (наданням) до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати третій особі в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження подати до суду письмові пояснення щодо позову, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України. До пояснень додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу. Окрім того, запропонувати третій особі у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача надати письмові пояснення щодо відзиву.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачу та третій особі разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному Веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1101/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана суддею 25.03.2024 року.

Суддя Олена ЗАМША

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117867721
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —383/341/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Замша О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні