Ухвала
від 25.03.2024 по справі 405/2503/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2503/23

Провадження № 2-о/405/37/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 березня 2024 року Ленінський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого судді Іванової Л.А.

при секретарі Нетесі С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кропивницький в порядку окремого провадження цивільну справу № 405/2503/23 за заявою ОСОБА_1 (останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ; фактичне місце перебування з 16.03.2022 року ДУ «Кропивницька виправна колонія (№6)», що знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Яновського, 50), заінтересовані особи: Державна установа «Кропивницька виправна колонія (№6)» (м. Кропивницький, м. Кропивницький, вул. Яновського, 50), Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області (м. Кропивницький, вул. Єгорова, 25А), Управління Державноїміграційної службиу Запорізькійобласті (м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 90) про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В:

Представник заявника ОСОБА_1 адвокат Бондаренко Ю.Ю. (діє на підставі доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги № 341 від 04.10.2022 року) в інтересах заявника звернувся до Ленінського районного суду м. Кіровограда з заявою, в якій просить встановити юридичний факт факт постійного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження: м. Запоріжжя, на території України станом на 24 серпня 1991 року, так і станом на 13 листопада 1991 року.

Ухвалою суду від 21 квітня 2023 року звільнено заявника ОСОБА_1 від сплати судового збору в розмірі 536 грн. 80 коп. при подачі до суду заяви про встановлення факту, що має юридичне значення. Відкрито окреме провадження в справі, з призначенням судового засідання та викликом в судове засідання учасників справи. Залучено до участі у справі в якості заінтересованих осіб: Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області, Управління Державноїміграційної службиу Запорізькійобласті.

В свою чергу, представником заявника ОСОБА_1 адвокатом Бондаренком Ю.Ю. в судове засідання направлено заяву, яка сформована в системі «Електронний суд» 25.03.2024 року та зареєстрована судом за вх. № 7458, в якій просив залишити подану заяву про встановлення факту, що має юридичне значення, - без розгляду, у зв`язку з вирішенням спору в позасудовому порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 293 ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом (ч. 3 ст. 294 ЦПК України).

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За таких обставин, враховуючи, що право заявника на дану процесуальну дію прямо передбачено цивільно-процесуальним Законом, при цьому, заява повноважного представника заявника про залишення без розгляду заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, - не суперечить законодавству, не порушує прав та законних інтересів інших осіб, та, крім того, подана до початку розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

При цьому, відповідно до ч.2 ст.257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Державна установа «Кропивницька виправна колонія (№6)», Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області, Управління Державноїміграційної службиу Запорізькійобласті про встановлення факту, що має юридичне значення, - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Лілія Андріївна Іванова

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117867868
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —405/2503/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні