Ухвала
від 16.01.2024 по справі 757/16987/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/16987/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2024 року

Печерський районний суд м. Києва в складі:

головуючого: судді Григоренко І.В.,

при секретарі: Андрієнко І.І.,

за участю:

представника позивача: ОСОБА_1 ,

представника відповідача-1: Соботника Р.В. ,

представника відповідача-2: Саламова О.В. ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання представника ОСОБА_4 - адвоката Соботника Ростислава Володимировича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» (УКРНОІВІ) про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг, -

ВСТАНОВИВ:

Компанія ОСОБА_5 (далі - позивач, ОСОБА_5 ) звернулось до Печерського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_4 (далі - відповідач-1, ОСОБА_4 ), Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій (далі - відповідач-2, УКРНОІВІ) про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 14.12.2022 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження у цивільній справі та призначено підготовче засідання у справі.

16.01.2024 року на адресу надійшла заява представника ТОВ «Нью Віта Груп» - адвоката Соботника Р.В., про залучення ТОВ «Нью Віта Груп» в якості третьої особи, оскільки Відповідачем-1 та ТОВ «Нью Віта Груп» укладено Ліцензійний договір № 01-0722/11 про надання дозволу на використання об`єкта права інтелектуальної власності, а саме - зображення торгівельної марки «ІНФОРМАЦІЯ_1»

В підготовче засідання призначене на 16.01.2024 року з`явився представник позивача - ОСОБА_1 , представника відповідача-1 - Соботника Р.В. , представника відповідача-2 - ОСОБА_3 .

Представник відповідача-1 - Соботника Р.В. в підготовчому засіданні просив залучити до участі у справі третю особу.

Представник позивача - ОСОБА_1. в підготовчому засіданні проти залучення третьої особи заперечувала.

Представника відповідача-2 - Саламова О.В. в підготовчому засіданні проти залучення третьої особи не заперечував.

Вислухавши думку представника відповідача-1, представника позивача, представника відповідача-2, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

У провадженні Печерського районного суду міста Києва перебуває справа № 757/16987/23-ц за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 та Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг.

Так, в обґрунтування позовних вимог позивач зазначає про схожісті знаку Відповідача-1 за свідоцтвом України № НОМЕР_1 із знаком Позивача настільки, що їх можна сплутати, та використання Відповідачем позначення, схожого із Знаком Позивача може ввести споживачів в оману.

Разом з тим, 01.07.2022 року між Відповідачем-1 та ТОВ «Нью Віта Груп» укладено Ліцензійний договір № 01-0722/11 про надання дозволу на використання об`єкта права інтелектуальної власності, а саме - зображення торгівельної марки «ІНФОРМАЦІЯ_1» (свідоцтво України № НОМЕР_1 від 12.10.2020 року, видане Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності») (далі - Зображення)

Згідно п. 3.1. Ліцензійного договору, Ліцензіар ( ОСОБА_4 ) надає Ліцензіату (ТОВ «Нью Віта Груп») дозвіл (просту ліцензію) на використання Зображення у порядку і на умовах передбачених цим договором. Перелік прав Ліцензіата на використання Зображення зазначений у ліцензії (Додаток № 1).

Відповідно до п. 5.1. Ліцензійного договору, за надання дозволу на використання Зображення Ліцензіат (ТОВ «Нью Віта Груп») сплачує раз в 3 (три) роки Ліцензіару ліцензійний платіж у розмірі 10 000 грн. за 3 (три) роки.

Відповідно до п. 1 Додатку № 1 до Ліцензійного договору, Ліцензіат (ТОВ «Нью Віта Груп») має право: наносити Зображення на будь-який товар, для якого Зображення зареєстроване, упаковку, в якій міститься товар, вивіску, пов`язану з ним етикетку, нашивку, бірку або інший прикріплений до товару предмет, зберігати товар із зазначеним нанесенням Зображення з метою пропозиції для продажу, пропонувати його для продажу, продавати, імпортувати (ввозити) і експортувати (вивозити); застосовувати Зображення як на товарі та його упаковці, так і на супровідній та діловій документації, в рекламі, в мережі Інтернет, у тому числі в доменних іменах; застосовувати Зображення під час пропозиції і надання будь-якої послуги, для якої Зображення зареєстроване; доводити Зображення до загального відома таким чином, що будь-яка особа може здійснити доступ до Зображення з будь-якого місця і у будь-який час за їх власним вибором (у тому числі за допомогою розміщення в інформаційний мережі Інтернет, в інших інформаційних мережах, в програмних продуктах); використовувати Зображення під своїм фірмовим найменуванням, своєю торгівельною маркою, логотипом, комерційним позначенням і/або будь-яким іншим засобом індивідуалізації, не забороненим законодавством України; застосовувати Зображення спільно із своїми знаками для товарів і послуг.

Згідно п. 7.1. Ліцензійного договору, строк дії договору, а відповідно і ліцензії, встановлено до 30 червня 2025 року.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.ч. 5,6 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Оскільки 01.07.2022 року між Відповідачем-1 та ТОВ «Нью Віта Груп» укладено Ліцензійний договір № 01-0722/11 про надання дозволу на використання об`єкта права інтелектуальної власності, а саме - зображення торгівельної марки «ІНФОРМАЦІЯ_1», визнання недійсним свідоцтва на який і є предметом спору у даній справі, отже, суд вважає за необхідне залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Віта Груп».

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 196-198, 260, 261, 263, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_4 - адвоката Соботника Ростислава Володимировича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» (УКРНОІВІ) про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» (УКРНОІВІ) про визнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Віта Груп» (адреса: 58021, м. Чернівці, вул. Синельникова Миколи, буд. 13А, оф. 1; код ЄДРПОУ 41204597).

Зобов`язати ОСОБА_5 не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали у справі направити Товариству з обмеженою відповідальністю «Нью Віта Груп» копію позовної заяви, викладену у новій редакції відповідно до складу учасників справи, з додатками та надати суду докази такого направлення а також направити суду копію позовної заяви, викладену у новій редакції відповідно до складу учасників справи.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали суду та копії позовної заяви з додатками подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117869941
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним свідоцтва на знак для товарів і послуг

Судовий реєстр по справі —757/16987/23-ц

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні