Ухвала
від 13.02.2024 по справі 757/7031/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7031/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" лютого 2024 р. Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Вовк С.В.,

за участі секретаря судового засідання Брачун О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів до подання позовної заяви,-

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви, в якій просить забезпечити докази шляхом витребування з Акціонерного товариства «Київський завод «Радар» розрахунок індексації заробітної плати за період з липня 2019 року по січень 2023 року.

Заява обґрунтована тим, що ОСОБА_1 має намір звернутися з позовом до Акціонерного товариства «Київський завод «Радар» про стягнення заробітної плати. Зазначений доказ потрібен для підтвердження суми індексації заробітної плати, яку на думку позивача, заборгував останній відповідач. На неодноразові звернення до АТ «Київський завод «Радар» щодо надання розрахунку індексації заробітної плати керівництво відповідача не надало жодної інформації. У зв`язку з цим, ОСОБА_1 має складності у наданні доказів у цивільній справі.

Суд, оглянувши матеріали, що додані до заяви, приходить висновку про задоволення заяви про забезпечення доказів, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Заява про забезпечення доказів може бути подана до суду як до, так і після подання позовної заяви.

Забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія. Забезпечення доказів після подання позовної заяви здійснюється судом, який розглядає справу.

У разі подання заяви про забезпечення доказів до подання позовної заяви заявник повинен подати позовну заяву протягом десяти днів з дня постановлення ухвали про забезпечення доказів. У разі неподання позовної заяви у зазначений строк, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження суд скасовує ухвалу про вжиття заходів забезпечення доказів не пізніше наступного дня після закінчення такого строку або постановлення судом ухвали про повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Якщо ухвала про забезпечення доказів на момент її скасування була виконана повністю або частково - отримані судом докази (показання свідків, висновки експертів тощо) не можуть бути використані в іншій справі.

Враховуючи викладене, зміст позовних вимог, з якими ОСОБА_1 має намір звернутися до суду, обставини справи, суд приходить висновку про задоволення заяви про забезпечення доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.12,13,84,116,117,118 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів до подання позовної заяви - задовольнити.

Витребувати у Акціонерного товариства «Київський завод «Радар» розрахунок індексації заробітної плати за період з липня 2019 року по січень 2023 року.

Витребувані докази направити на адресу Печерського районного суду м. Києва в п`ятиденний термін з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити що відповідно до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Вовк

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117869981
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення доказів до подання позовної заяви

Судовий реєстр по справі —757/7031/24-ц

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні