Ухвала
від 07.02.2024 по справі 394/293/23
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

07 лютого 2024 року м. Кропивницький

справа № 394/293/23

провадження № 22-ц/4809/281/24

Кропивницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого (доповідача) Карпенка О. Л.,

суддів: Мурашка С. І.,

Чельник О. І.,

розглянувши клопотання представника Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерської Валентини Романівни про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі ЄУН 394/293/23, за апеляційною скаргою Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» на рішення Новоархангельського районного суду Кіровоградської області (суддя Краснопольська Л. П.) від 12 жовтня 2023 року,

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство «ТАС АГРО ЛАН» звернулося до Кропивницького апеляційного суду з апеляційною скаргою на рішення Новоархангельського районного суду Кіровоградської області (суддя Краснопольська Л. П.) від 12 жовтня 2023 року.

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 21 грудня 2023 року відкрито апеляційне провадження у справі.

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 18 січня 2023 року призначено справу за апеляційною скаргою Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» на рішення Новоархангельського районного суду Кіровоградської області (суддя Краснопольська Л. П.) від 12 жовтня 2023 року до розгляду на 14 лютого 2024 року на 11 год. 30 хв.

06 лютого 2024 року до Кропивницького апеляційного суду надійшло клопотання представника Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерської Валентини Романівни про участь у судових засіданнях у справі №394/293/23, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши клопотання, колегія суддів вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У пунктах 1-4 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Представник Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерська Валентина Романівна просить надати можливість прийняти участь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу ВКЗ.

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua.

Крім того, вказана система, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою ЕЦП, що передбачено п. 1 розділу ІІІ Порядку.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, колегія суддів, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ, із представником Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерською Валентиною Романівною, яка зареєстрована у системі за наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 (тел. НОМЕР_1 ).

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерської Валентини Романівни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» на рішення Новоархангельського районного суду Кіровоградської області (суддя Краснопольська Л. П.) від 12 жовтня 2023 року, провести 14 лютого 2024 року о 11 год. 30 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ із адвокатом представником Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерською Валентиною Романівною, яка зареєстрована у системі за наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 (тел. НОМЕР_1 ).

Попередити представника Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» - Ядерську Валентину Романівну, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О. Л. Карпенко

Судді С. І. Мурашко

О. І. Чельник

Дата ухвалення рішення07.02.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117870531
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у цивільній справі ЄУН 394/293/23, за апеляційною скаргою Приватного підприємства «ТАС АГРО ЛАН» на рішення Новоархангельського районного суду Кіровоградської області (

Судовий реєстр по справі —394/293/23

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Постанова від 06.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Постанова від 08.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні