Ухвала
від 25.03.2024 по справі 125/198/24
БАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

125/198/24

2-о/125/8/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25.03.2024 м. Бар Вінницької області

Барський районний суд Вінницької області у складі головуючої судді Салдан Ю.О., за участі секретаря судового засідання Ярковсього С. О., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа: Барський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ),,

УСТАНОВИВ:

Відповідно до пункту 5 частини 2статті 293,частини 4статті294ЦПКУкраїни справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, суд розглядає в порядку окремого провадження за участю заявника і заінтересованих осіб.

Пленум Верховного Суду України у листі від 01.01.2012 «Судова практика розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення», роз`яснив що в кожній справі про встановлення фактів, що мають юридичне значення, суддя може провести її підготовку до розгляду, зокрема, з`ясувати, які фізичні та юридичні особи можуть бути заінтересовані у вирішенні цієї справи і підлягають виклику в судове засідання, у необхідних випадках запропонувати заявникові та заінтересованим особам подати додаткові докази на підтвердження заявлених вимог чи заперечень проти них.

Встановлення факту батьківства необхідне заявнику для оформлення спадкових прав на земельну ділянку, яка розташована на території Комаровецької територіальної громади.

Відповідно дорозпорядження КабінетуМіністрів Українивід 12червня 2020р.№707-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Вінницької області» Комаровецька територіальна громада включена до складу Барської територіальної громади. Отже, спірне нерухоме майно на сьогодні знаходиться на території Барської міської ради.

З оглядуна викладене,рішення уцій справіможе вплинутина правата обов`язкиБарської міськоїради,як органумісцевого самоврядування, уповноваженого діятивід іменіБарської територіальноїгромади,до складуякої входитьКомаровецької територіальнагромада, іуправляти майном,яке знаходитьсяна їїтериторії,у томучислі вирішуватипитання щодовизнання майнабезхазяйним абовизнання спадщинивідумерлою,тому Барськуміську радунеобхідно залучитидо участіу справі як заінтересовану особу.

За змістом частини 1 статті 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Відповідно до частини 2 статті 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно достатті84ЦПКУкраїни будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. Уразі неповідомленнясуду пронеможливість податидокази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У зв`язку з наведеним, для всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, перевірки обставин щодо кола спадкоємців майна померлого ОСОБА_2 , та померлої ОСОБА_3 , перевірки відомостей щодо відкриття спадкової справи після їхньої смерті, слід витребувати у Барської державної нотаріальної контори інформацію про наявність чи відсутність спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та померлої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 , наявність чи відстуність спадкоємців, які зверталися із заявою про прийняття спадщини, та інформацію щодо видачі свідоцтв про право на спадщину (належним чином завірену копію спадкової справи, у разі наявності).

Керуючись ст.84,293, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Барську міську раду Жмеринського району Вінницької області.

Витребувати у Барської державної нотаріальної контори (місцезнаходження: Вінницька область, місто Бар, вулиця Героїв Майдану, 6), інформацію про наявність чи відсутність заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , та померлої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 , наявність чи відсутність спадкоємців, які звернулися із заявою про прийняття спадщини, та інформацію щодо видачі свідоцтв про право на спадщину (належним чином завірену копію спадкової справи, у разі наявності).

Вказану інформацію надати протягом 5 (п`яти) робочих днів з дня отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Розгляд справи відкласти на 10.04.2024 о 15 год. 00 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя Юлія САЛДАН

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117870784
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —125/198/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Салдан Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні