Рішення
від 21.03.2024 по справі 151/93/24
ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 151/93/24

Провадження №2/151/66/24

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

іменем України

21 березня 2024 року смт. Чечельник

Чечельницький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Моцного В.С.

за участю:

секретаря судових засідань Добровольської М.С.

представника позивача Чечельницької селищної ради Гайсинського

району Вінницької області Стрельчук Л.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Чечельник Вінницької області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області поданої в інтересах неповнолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 до ОСОБА_3 , третя особа на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог: Комунальна установа "Чечельницький селищний центр соціальних служб" Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області про позбавлення батьківськи прав та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

13 лютого 2024 року голова Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області С. Палісіказвернулася до суду з позовною заявою в інтересах неповнолітніх ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 до ОСОБА_3 ,про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, мотивуючи вимоги тим, що відповідачка є матір`ю неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , батько дітей згідно ст. 135 Сімейного кодексу України, записаний за вказівкою матері. Діти перебувають на первинному обліку служби у справах дітей Чечельницької селищної ради, як діти позбавленні батьківського піклування. На даний час діти проживають і перебувають під опікою бабусі ОСОБА_4 . ОСОБА_5 навчається у Вінницькому педадогічному коледжі, ОСОБА_6 навчається у дев`ятому класі Жабокрицької гімназії. ОСОБА_3 веде бродячий спосіб життя, зловживає спиртними напоями, протягом трьох років перебувала у розшуку, повністю усунулася від виховання та утримання дітей, тому просять позбавити її батьківських прав щодо дітей ОСОБА_7 та ОСОБА_8 та стягнути на їх утримання аліменти.

Представник позивача ОСОБА_9 у судовому засіданні позовні вимоги підтримала в повному обсязі та пояснила, що ОСОБА_3 у 2014 році була засуджена вироком Чечельницького районного суду на три роки шість місяців позбавлення волі. Її діти мали статус позбавлених батьківського піклування та перебували під опікою бабусі. Після в`язниці ОСОБА_10 продовжує бродяжити, дітьми не займається, не має власного житла, зловживає спиртними напоями, близко трьох років перебувала у розшуку. Крім того, 15.01.2024 ОСОБА_10 сама звернулася до селищної ради про позбавлення її батьківських прав. Враховуючи викладене Чечельницька селищна рада Гайсинського району Вінницької області, просить суд позбавити ОСОБА_3 батьківських прав відносно її неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 тастягнути аліменти на їх утримання.

Відповідачка ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилася, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлялася належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 280 ЦПК України, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: 1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; 2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; 3) відповідач не подав відзив; 4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

За таких обставин, відповідно до ст. 280 ЦПК України, суд ухвалює заочне рішення у відсутність відповідача на підставі наявних у справі доказів, оскільки позивач не заперечує проти такого порядку вирішення справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача КУ "Чечельницький селищний центр соціальних служб" Чечельницької селищної ради Богуш С.В. у судове засідання не з`явився, проте надав суду заяву про розгляд справи без його участі, проти задоволення позову не заперечує.

У присутності представника служби у справах дітей Чечельницької селищної ради Стрельчук Л.П. та бабусі ОСОБА_4 . неповнолітній ОСОБА_6 , стосовно якого вирішується питання про позбавлення його матері батьківських прав, в судовому засіданні не заперечував проти задоволення позову, оскільки хоче проживати із бабусею, а мама ними не займається.

Свідок ОСОБА_4 яка є бабусею і опікуном ОСОБА_7 та ОСОБА_8 у судовому засіданні пояснила, що дійсно вона займається вихованням онуків. Наймолодшого ОСОБА_8 донька їй залишила у два місяці і до цього часу вона займається його вихованням та його сестри. Щоб їх утримувати працює на фермі та у дома тримає велике господарство. ОСОБА_7 на даний час навчається в педадогічному коледжі, ОСОБА_8 навчається у дев`ятому класі Жабокрицької ЗОШ. Просить позбавити її дочку батьківських прав відносно ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , оскільки вона повністю усунулася від їх виховання та утримання.

Суд, вислухавши сторони, дослідивши матеріали справи та всебічно проаналізувавши обставини в їх сукупності, давши оцінку зібраним по справі доказам, виходячи зі свого внутрішнього переконання, яке ґрунтується на повному, об`єктивному та всебічному з`ясуванню обставин справи, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню, з таких підстав.

Судом установлено, що ОСОБА_3 є матір`ю:

- ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , виданого повторно 03 листопада 2011 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану Чечельницького районного управління юстиції Вінницької області, про що 04 грудня 2007 року зроблено відповідний актовий запис № 10. (а.с. 3)

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_1 , виданого повторно 02 листопада 2011 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану Чечельницького районного управління юстиції Вінницької області, про що 04 червня 2009 року зроблено відповідний актовий запис № 02. (а.с. 7)

Як вбачається із витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження від 20 березня 2013 року № 00011921084, підстава запису відомостей про батька ОСОБА_2 проведена відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України (за вказівкою матері) . (а.с. 5-6)

Згідно рішення виконавчого комітету Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області від 13.07.2021 № 55 та № 56 ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Опіконом дітей призначено ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , жительку АДРЕСА_1 . (а.с. 4, 8)

Відповідно до характеристики виданої Комунальним закладом вищої освіти "Вінницький гуманітарно-педадогічний коледж" ОСОБА_1 вступила до коледжу 01 вересня 2023 року та навчається на 1 курсі факультету дошкільної освіти та музичного мистецтва, спеціальність 012 "Дошкільна освіта". За період навчання зарекомендувала себе як дисциплінована студентка. Не має пропусків навчальних занять без поважних причин. Середній бал - 4.6. Має достатній загальний розвиток, завжди має охайний зовнішній вигляд, слідкує за станом особистої гігієни, акуратно ставиться до своїх речей, забезпечена сезонним одягом та взуттям, має всі необхідні речі для навчання і проживання у гуртожитку. За характером тактовна, врівноважена, розсудлива, спокійна, неконфліктна, відповідально ставиться до виконання обов`язків, бере активну участь у культурно-масових заходах, що проводяться у коледжі. ОСОБА_7 користується всіма пільгами передбаченими державою відповідно до статусу дитини, позбавленої батьківського піклування. ОСОБА_11 бере активну участь у вихованні та навчанні дитини, відвідує батьківські збори, постійно цікавиться результатами навчання, перебуває на постійному зв`язку з куратором групи. Стосунки ОСОБА_7 з опікуном теплі, родинні.(а.с. 40)

Відповідно до характеристики виданої Жабокрицькою гімназією учень 9 класу ОСОБА_2 зарекомендував себе як дисциплінований учень, має навчальні досягнення середнього рівня. Навчається в повну міру своїх можливостей, виявляє логічне, образне, творче мислення, має здібності до вивчення предметів гуманітарного циклу, на уроках завжди активний. До виконання громадських доручень ставиться сумлінно. Брав активну участь у громадському житті школи та класу. ОСОБА_8 веселий, товариський, стриманий, дисциплінований, самостійний, не піддається чужому впливу. Охайно одягнений та забезпечений усім необхідним. ОСОБА_8 виховується бабусею, так як мати повністю відмовилася брати участь у вихованні сина. Бабуся приділяє належну увагу вихованню та навчанню онука. Постійно підтримує зв`язок з школою та класним керівником, систематично відвідує батьківські збори.(а.с. 39)

Відповідно до висновку Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької областівід 24 січня 2024 року № 20 про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 відносно її неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вважає доцільним позбавити батьківських прав ОСОБА_3 відносно її дітей, оскільки вона ухиляється від виконання своїх батьківських обов`язків. (а.с. 18-20)

Як вбачається із характеристики виданої Бондурівським старостинським округом Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області ОСОБА_3 , 1988 року народження, зареєстрована в АДРЕСА_2 , але за даною адресою не проживає. За час проживання на території села, після повернення із місць позбавлення волі зарекомендувала себе з негативної сторони, зловживала спиртними напоями, вела бродяжницький спосіб життя.(а.с. 11)

Як вбачається із довідки КУ "ЧСЦСС" Чечельницької селищної ради від 29.01.2024 за №01-15/35 сім`я опікуна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 . ОСОБА_4 є опікуном своїх онуків: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 в зв`язку з тим, що місце перебування матері ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , невідоме. За час проживання дітей з біологічною матір`ю сім`я характеризувалася з негативної сторони: ОСОБА_3 не мала навиків ведення домашнього господарства, відсутній материнський потенціал в вихованні дітей та турбота про них. Відсутні належні умови для їх проживання. На даний час санітрано - гігєнічні умови проживання сім`ї задовільні. Кімнати облаштовані, забезпечені необхідними меблями та побутовими речами. Діти вчасно проходять медогляд, щеплення проводяться відповідно календаря. Діти доглянуті, регулярно відвідують навчальні заклади. Між членами родини панують теплі стосунки, діти мають обов`язки та вільний час. Утримують підсобне господарство, обробляють присадибну ділянку, бабуся залучає дітей до спільної праці. Діти мають окрему кімнату, облаштовані місця для навчання та відпочинку, діти забезпечені одягом та взуттям. Мають шкільне приладдя, вільний доступ до інтернет мережі, сучасні гаджети. Питання про стан догляду, навчання та виховання дітей у сім`ї опікуна перебуває на постійному контролі фахівця із соціальної роботи. (а.с. 17)

Статтею 150 СК України встановлено обов`язки батьків щодо виховання та розвитку дитини, в тому числі зобов`язання піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною освіти.

Відповідно до ч. 4 ст.155 СК України, ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

Згідно ст. 12 Закону України "Про охорону дитинства", виховання в сім`ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 164 Сімейного кодексу України, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо він, вона ухиляються від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Відповідно до п. 7 постанови Пленуму Верховного Суду України від 30 березня 2007 року № 3 "Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав", факт ухилення батька (матері) від виховання та утримання дітей може бути підтверджений письмовими доказами (актами, листами тощо), а також показаннями свідків. Окремого рішення суду на підтвердження цього факту не потрібно.

У пунктах 15, 16 постанови судам роз`яснено, що позбавлення батьківських прав (тобто прав на виховання дитини, захист її інтересів, на відібрання дитини в інших осіб, які незаконно їх утримують, та інше), що надані батькам до досягнення дитиною повноліття і ґрунтуються на факті спорідненості з нею, є крайнім заходом впливу на осіб, які не виконують батьківських обов`язків, а тому питання про його застосування слід вирішувати лише після повного, всебічного, об`єктивного з`ясування обставин справи, зокрема ставлення батьків до дітей.

Ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення, не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти. Зазначені фактори, як кожен окремо, так і в сукупності, можна розцінювати як ухилення від виховання дитини лише за умови винної поведінки батьків, свідомого нехтування своїми обов`язками.

Відповідно до частини 1, 2 ст.27 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, яка ратифікована постановою Верховної Ради України № 789-ХІІ від 27 лютого 1991 року та набула чинності для України 27 вересня 1991 року, держава визнає право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Частиною 1 ст. 3 Конвенції про права дитини визначено, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Позбавлення батьківських прав є виключною мірою, яка тягне за собою серйозні правові наслідки як для батька (матері), так і для дитини (ст. 166 СК).

В рішенні Європейського суду з прав людини від 18 грудня 2008 року у справі "Савіни проти України" встановлено, що вирішуючи справи про позбавлення батьківських прав, суд зобов`язаний дотримуватися вимог ст. 8 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод у частині права заявників на повагу до сімейного життя, зокрема, і судове рішення має бути побудоване на з`ясованих обставинах: чи були мотиви для позбавлення батьківських прав доречними і достатніми, чи здатне рішення про позбавлення батьківських прав забезпечити належний захист дитини, чи було проведено ретельний аналіз можливих наслідків пропонованого заходу з опіки для батьків і дитини, чи ґрунтується висновок органу опіки на достатній доказовій базі, чи мали батьки достатні можливості брати участь у вирішенні такого питання.

Стаття 165 СК України визначає, що право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім`ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров`я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років.

Відповідно до частин 2, 3 ст. 166 СК України, особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов`язку щодо утримання дитини. При задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину.

Згідно ст. 8 Закону України "Про охорону дитинства" кожна дитина має право на рівень життя, достатній для фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку.

Статтею 180 СК України передбачено, що батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Частиною 3 ст. 181 СК України передбачено, що за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина.

Згідно ст. 182 СК України, при визначенні розміру аліментів, суд враховує стан здоров`я та матеріальне становище дитини і відповідача, інші обставини що мають істотне значення.

Частиною 2 ст. 182 СК України передбачено, що розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Виходячи з вищенаведеного достовірно з`ясовано, що в порушення вимог статей 150, 180 СК України, ОСОБА_3 усунулася від виконання конституційного обов`язку, передбаченого ст. 51 Конституції України щодо належного виховання своїх неповнолітніх дітей ОСОБА_7 та ОСОБА_8 . Відповідачка ухиляється від виконання своїх батьківських обов`язків, не піклується про фізичний і духовний розвиток дітей, їх навчання, підготовку до самостійного життя та не заперечує проти позбавлення її батьківських прав відносно неї.

Отже, перераховані вище докази, являються підставою для позбавлення відповідачки ОСОБА_3 батьківських прав щодо її неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та стягнення з неї аліментів на її утримання.

Суд також вважає, що з відповідачки підлягають стягненню аліменти на утримання дітей ОСОБА_1 та ОСОБА_8 у розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 13 лютого 2024 року і до досягнення ними повноліття.

Згідно ч. 1 ст. 191 СК України, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 430 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішення у справах про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

Оскільки суд задовольняє позовні вимоги позивача, то з відповідача на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 1 211 (одна тисяча двісті одинадцять) гривень 20 копійок за подачу позову про позбавлення батьківських прав та 1 211 (одна тисяча двісті одинадцять) гривень 20 копійок за позовну вимогу про стягнення аліментів на дитинувідповідно до ст. 141 ЦПК України.

Керуючись статтями 150, 152, 155, 164-166, 180, 181, 191 СК України, статтями 2-13, 76-81, 89, 141, 263-265, 268, 352, 354, 355 430 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву задовольнити.

Позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , картка платника податків НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 , батьківських прав відносно неповнолітніх дітей ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , картка платника податків НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,аліменти на їх утримання у розмірі 1/3 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, починаючи з 13 лютого 2024 року і до досягнення ними повноліття.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , картка платника податків НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 до Державного бюджету (отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/, код ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), рахунок отримувача UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету 22030106) судовий збір в розмірі 1 211 (одна тисяча двісті одинадцять) гривень 20 копійок за подачу позову про позбавлення батьківських прав.

Стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , картка платника податків НОМЕР_2 , місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 до Державного бюджету (отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/, код ЄДРПОУ 37993783, банк отримувача: Казначейство України (ЕАП), рахунок отримувача UA908999980313111256000026001, код класифікації доходів бюджету 22030106) судовий збір в розмірі 1 211 (одна тисяча двісті одинадцять) гривень 20 копійок за позовну вимогу про стягнення аліментів на дітей.

Копію рішення після набрання законної сили надіслати до Тростянецького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Гайсинському районі Вінницької області Центрального Міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) (місцезнаходження: смт. Тростянець, вул. Соборна, буд. 90, Вінницької області, поштовий індекс 24300, код ЄДРПОУ 42054184).

Рішення в частині стягнення аліментів за один місяць підлягає негайному виконанню.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цивільним процесуальним Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в загальному порядку, встановленому Цивільним процесуальним Кодексом.

Повний текст судового рішення виготовлений 22 березня 2024 року

Суддя Валерій МОЦНИЙ

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117871205
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківськи прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —151/93/24

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні