Ухвала
від 25.03.2024 по справі 484/1581/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/1581/24

Провадження № 2/484/778/24

УХВАЛА

про витребування доказів

25 березня 2024 року м. Первомайськ

Суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Маржина Т.В., в порядку підготовки до розгляду справи, ознайомившись із клопотанням позивачки про витребування доказів у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Універсальна Біржа «Південь», про визнання права власності на житловий будинок та земельну ділянку, -

ВСТАНОВИВ:

22.03.2024 року ОСОБА_1 в особі представниці адвоката Бочак Н.І. звернулася до суду із позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Універсальна Біржа «Південь», про визнання права власності на житловий будинок та земельну ділянку.

Ухвалою суду від 25.03.2024 року у зазначеній справі прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 22.04.2024 року, 10:00 годину.

Разом з позовною заявою позивачка подала клопотання, в якому просила витребувати від Другої первомайської державної нотаріальної контори Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , мотивуючи тим, що необхідно встановити коло спадкоємців після її смерті, оскільки спірна земельна ділянка рахується за нею.

Відповідно до ч.1 ст.84ЦПКУкраїни учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.7 ст.81ЦПКУкраїни суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою перевірки добросовісного здійснення учасниками справи їхніх процесуальних прав та виконання обов`язку доказування, забезпечення повного, об`єктивного розгляду справи, з`ясування обставин, які мають істотне значення для вирішення справи по суті, дотримання строків розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивачки та зобов`язати Другу первомайську державну нотаріальну контору Миколаївської області надати належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 .

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Другу первомайську державну нотаріальну контору Миколаївської області надати належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 .

Витребувані докази надати до Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області у строк до 15.04.2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до частин 7-9 ст.84ЦПКУкраїни особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено 25 березня 2024 року.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117871794
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —484/1581/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні