Ухвала
від 15.03.2024 по справі 953/1778/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/1778/22

н/п 2/953/398/24

УХВАЛА

"15" березня 2024 р. Київський районний суд м.Харкова в складі:

головуючого судді Зуб Г.А.,

за участю секретаря Черниш О.М.,

за участю представників ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні в м. Харкові цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Карточка плюс», ОСОБА_4 , приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушевої Ольги Олександрівни, треті особи: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Васікова Лариса Євгеніївна, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про визнання дій незаконними, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, поновлення права власності, та вимогами третіх осіб ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Карточка плюс», ОСОБА_4 , приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушевої Ольги Олександрівни, треті особи: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Васікова Лариса Євгеніївна, ОСОБА_3 про поновлення права власності, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді від 14.02.2022 прийнято до розгляду вказану позовну заяву, та відкрито провадження в ній за правилами загального позовного провадження.

Згідно інформації, внесеної в систему повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.10.2022, справу перерозподілено судді Зубу Г.А. у зв`язку з перебуванням судді Ляха М.Ю. у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Ухвалою судді від 06.03.2023 вказану справу прийнято до провадження судді.

Учасники судового розгляду скористались своїм правом на подання заяв по суті.

Треті особи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 скористались своїм правом на подання позову із заявленням самостійних вимог щодо предмету спору.

Ухвалою суду від 23.11.2023 цивільну справу за позовом ОСОБА_3 об`єднано в одне провадження з вимогами третіх осіб, що заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору ОСОБА_5 та ОСОБА_6

15.02.2024 позивач скористалась своїм правом на подання заяви про зміну підстав позову.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення

відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Згідно з ст.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогокодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів поданих учасниками справи. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмету спору на власний розсуд.

Право позивача змінити предмет чи підстави позову передбачене частиною 3 статті 49 ЦПК України. Відповідно до вказаної норми закону до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

У підготовчому судовому засіданні судом виконані дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Позивач та її представник в підготовчому засіданні просили задовольнити клопотання про призначення судово-почеркознавчої експертизи, та витребувати для проведення оригінали доказів, та вирішити питання про прийняття заяви про зміну предмету позову.

Представник відповідача ОСОБА_2 в підготовчому засіданні просив відмовити в задоволенні клопотання про прийняття експертизи з підстав зазначениху поданих запереченнях, та заяву про зміну предмету позову повернути.

Інші учасники судового розгляду в судове засідання не з`явились, повідомлялись судом у встановленому законом порядку.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву зі зміною предмету позову ОСОБА_3 до розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позову без розгляду та закриття провадження у справі немає.

Відповідно до частини 2 статті 77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

За змістом статті 104 ЦПК України про призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Вислухавши доводи учасників, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що вказане клопотання є таким, що не стосується предмету спору на даний час, та доказів неможливості надання висновку експерта до суду не надано, а тому суд в його задоволенні відмовляє.

До закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 197, 200, 294 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання позивача ОСОБА_3 про призначення по справі судової почеркознавчої експертизи та витребування доказів відмовити.

Прийняти заяву ОСОБА_3 про зміну підстав позову до розгляду.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Карточка плюс», ОСОБА_4 , приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушевої Ольги Олександрівни, треті особи: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Васікова Лариса Євгеніївна, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про визнання дій незаконними, скасування рішення про державну реєстрацію права власності, поновлення права власності, та вимогами третіх осіб ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Карточка плюс», ОСОБА_4 , приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Вахрушевої Ольги Олександрівни, треті особи: приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Васікова Лариса Євгеніївна, ОСОБА_3 про поновлення права власності.

Справу призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі суду в приміщенні Київського районного суду м. Харкова на 12 годину 00 хвилин 26 квітня 2024 року.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Повний текст ухвали виготовлено 25 березня 2024 року.

СУДДЯ Г.А. ЗУБ

Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117873591
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення права власності

Судовий реєстр по справі —953/1778/22

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Зуб Г. А.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні