Ухвала
від 25.03.2024 по справі 717/638/24
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №717/638/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

25 березня 2024 року селище Кельменці

Суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області Туржанський В.В. розглянув позовну заяву ОСОБА_1 , жительки с. Браїлівка Дністровського району Чернівецької області вулиця Ентузіастів, до Дністровської районної державної адміністрації, яка розташована у селищі Кельменці Дністровського району Чернівецької області Площа Центральна будинок 2, державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», яке розташоване в м. Київ вулиця Святослава Хороброго будинок 3, про визнання недійсним державного акта на право приватної власності на землю.

ВСТАНОВИВ:

Представник позивачки ОСОБА_2 подала до Кельменецького районного суду Чернівецької області позовну заяву у якій просить ухвалити рішення про визнання недійсним державного акта серії ІІ-ЧВ № 013094 на право приватної власності на землю, виданого 15 березня 2002 року на ім`я ОСОБА_1 .

Підстави позову:позов заявлений з тих підстав, що 15 березня 2002 року ОСОБА_1 видано державний акт на право власності на земельну ділянку на бланку серії НОМЕР_1 на підставі розпорядження Кельменецької райдержадміністрації № 44 від 6 березня 2002 року в якому неправильно зазначено площу земельної ділянки.

Позовна заява підсудна Кельменецькому районному суду Чернівецької області.

Враховуючи наведене, вважаю, що за вищевказаною позовною заявою слід відкрити провадження у цивільній справі.

Згідно до Положення про Головне управління Держгеокадастру в області затверженого Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 29.09.2016 року № 333 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2016 року за № 1391/29521, Головне управління відповідно до покладених на нього завдань, здійснює державну реєстрацію земельних ділянок, обмежень у їх використанні, скасування такої реєстрації.

Таким чином рішення суду може вплинути на права фермерського господарства Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області щодо державної реєстрації земельних ділянок, які належать ОСОБА_1 . Суд вважає, що Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області слід залучити до участі у справі як третю особу.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дністровської районної державної адміністрації, державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» про визнання недійсним державного акта на право приватної власності на землю.

2. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Головне управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, яке розташовано в м. Чернівці, вулиця Героїв Майдану, будинок 194-а. Встановити Головному управлінню Держгеокадастру у Чернівецькій області строк для надання пояснень до 09 години 15 квітня 2024 року.

3. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о9 годині 24 квітня 2024 рокув залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.

5. Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження подати:

до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятоюст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбаченестаттею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятоюст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач зобов`язаний надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до неї документів.

Інших клопотань не заявлено.

6. Повідомити про підготовче судове засідання: керівника Дністровської окружної прокуратури, представника Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області, відповідача та третю особу.

7. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua

8.Всудінаявнавідповіднатехнічнаможливістьіучасникисправимаютьправобратиучастьусудовомузасіданніврежимі відеоконференціїпозамежамиприміщеннясуду. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

9. Апеляційну скаргу на ухвалу щодо порушення правил підсудності може бути подано безпосередньо до Чернівецького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарженняякщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117873988
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним державного акта на право приватної власності на землю

Судовий реєстр по справі —717/638/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні