Ухвала
від 25.03.2024 по справі 583/713/24
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/713/24

2/583/372/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до розгляду

25 березня 2024 року Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Яценко Н.Г.

за участю секретаря судового засідання Артеменко О.С.

позивачки ОСОБА_1

її представника ОСОБА_2 .

представниця третьої особи ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду № 8 в м. Охтирка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа Орган опіки та піклування (виконавчий комітет) Охтирської міської ради про визначення місця проживання малолітніх дітей,-

встановив:

13.02.2024 позивачка звернулася до суду із зазначеним позовом, в якому просить визначити місце проживання неповнолітніх дітей ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , разом з їх матір`ю ОСОБА_1 .

16.02.2024 ухвалою Охтирського міськрайонного суду Сумської області відкрито провадження по справі у загальному позовному провадженні з повідомленням сторін та призначено справу до підготовчого судового розгляду.

Присутні у судовому засіданні учасники справи не заперечували проти призначення справи до судового розгляду по суті.

Інші учасники у підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце судового засідання повідомлені у встановленому законом порядку, про причини неявки суд не повідомили, заяв та клопотань про відкладення підготовчого засідання не надходило.

Відповідно до ч.1 ст. 200 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Так, відповідно до положень ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді спорів, зокрема, щодо місця проживання дитини обов`язковою є участь органу опіки і піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки і піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

У підготовчому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Підстави для відкладення підготовчого засідання відсутні.

Згідно вимог п.3 ч. 2 ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, з огляду на те, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, а підстави для відкладення підготовчого засідання відсутні з огляду на вимоги ч. 3 ст. 189 ЦПК України, суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

З метою забезпечення виконання завдань цивільного судочинства, відповідно до положень ст. 19 СК України органу опіки і піклування необхідно подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Керуючись ст.ст.84, 189,197,198,200,247, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 , третя особа Орган опіки та піклування (виконавчий комітет) Охтирської міської ради про визначення місця проживання малолітніх дітей та призначити справу до судового розгляду по суті на 23квітня 2024рокуоб 11.00год. в приміщенні Охтирського міськрайонного суду Сумської області за адресою: вул. Ярославського, 2, м. Охтирка Сумської області з повідомленням учасників процесу.

Органу опіки і піклування виконавчого комітету Охтирської міської ради подати до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя Охтирського міськрайонного суду

Сумської області Н.Г. Яценко

СудОхтирський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117875876
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —583/713/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні