Ухвала
від 25.03.2024 по справі 908/1672/23
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

25.03.2024 року м.Дніпро Справа № 908/1672/23

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді:Кощеєва І.М. (доповідач)

суддів: Чус О.В., Дарміна М.О.

розглянувши заяву представника Фізичної особи-підприємця Беладзе Мірзи Брійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по розгляду апеляційної скарги комунального підприємства Градпроект на рішення Господарського суду Запорізької області від 01.11.2023р. (суддя Левкут В.В., м. Запоріжжя, повний текст рішення складено 10.11.2023р.) у справі

за позовом: фізичної особи-підприємця Беладзе Мірзи Брійовича, м. Запоріжжя

до відповідача: комунального підприємства Градпроект, м. Запоріжжя

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1. Запорізька міська рада, м. Запоріжжя

2. Ліквідаційна комісія Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, м. Запоріжжя

про зобов`язання вчини певні дії

ВСТАНОВИВ:

Розглядаються позовні вимоги фізичної особи-підприємця Беладзе Мірзи Брійовича до комунального підприємства Градпроект, треті особи: Запорізька міська рада та Ліквідаційна комісія Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради, про зобов`язання комунального підприємства Градпроект відновити становище, яке існувало до порушення, а саме: за власний рахунок відновити непошкоджені вивіски з написами Кафетерій, Кондитерська та зображенням торгівельної марки Супер печенюшка, які були демонтовані на підставі доручення Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради № 09/20 від 13.03.2020р. за адресою: пр. Соборний, 52 у м. Запоріжжі, шляхом монтажу за місцем їх попереднього розташування та підключення до електромереж.

Рішенням Господарського суду Запорізької області від 01.11.2023р. позов задоволено. Зобов`язано комунальне підприємство Градпроект на користь фізичної особи-підприємця Беладзе Мірзи Брійовича відновити становище, яке існувало до порушення, а саме: за власний рахунок відновити непошкоджені вивіски з написами Кафетерій Кондитерська та зображенням торгівельної марки Супер печенюшка, які були демонтовані на підставі доручення Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради № 09/20 від 13.03.2020р. за адресою: пр. Соборний, 52 у м. Запоріжжі, шляхом монтажу за місцем їх попереднього розташування та підключення до електромереж.

Не погодившись з вказаним рішенням суду першої інстанції, через систему "Електронний суд", комунальне підприємство Градпроект звернулось з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Господарського суду та прийняти нове рішення, яким у задоволенні позову відмовити у повному обсязі.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.12.2023р. для розгляду справи визначена колегія суддів у складі: головуючий суддя Кощеєв І.М. (доповідач), судді Чус О.В., Дармін М.О.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 11.12.2023р. витребувано у Господарського суду Запорізької області матеріали справи/копії матеріалів справи № 908/1672/23. Розгляд питання про залишення апеляційної скарги без руху, про повернення апеляційної скарги, відмову у відкритті апеляційного провадження або про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою комунального підприємства Градпроект на рішення Господарського суду Запорізької області від 01.11.2023р. по справі №908/1672/23 відкладено до надходження матеріалів оскарження до суду апеляційної інстанції.

18.12.2023р. матеріали справи №908/1672/23 надійшли до Центрального апеляційного господарського суду.

Ухвалою Центрального апеляційного господарського суду від 19.12.2023 р. відкрито апеляційне провадження у справі та призначено апеляційну скаргу до розгляду в судове засідання на 27.03.2024р. о 14:30 год.

Від представника Фізичної особи підприємця Беладзе Мірза Юрійовича до суду надійшла заява про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Забезпечити участь в судовому засіданні в режимі відеокоференції просить доручити Господарському суду Запорізької області.

Щодо вказаної заяви колегія суддів зазначає про таке.

Статтею 197 ГПК України встановлено: учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1); учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч. 2); суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом (ч. 5);

- у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч. 7); копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відео конференції (ч. 8).

Судом апеляційної інстанції з`ясовано можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції в Господарському суду Запорізької області 27.03.2024р. о 14:30 год., що підтверджується інформацією, розташованою у WEB-програмі "Бронювання систем відеоконференцзв`язку".

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за можливе задовольнити заяву позивача про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та призначити розгляд справи на дату та час, у які є технічна можливість проведення відеоконференції як у Центральному апеляційному господарському суді, так і у Господарському суду Запорізької області.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 197, 234, 270, 287 ГПК України, Центральний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Судове засідання у справі № 908/1672/23 провести в режимі відеоконференції 27.03.2024р. о 14:30 год., зал засідань №511. Засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65.

Доручити Господарському суду Запорізької області забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Фізичної особи підприємця Беладзе Мірза Юрійовича з Центральним апеляційним господарським судом 27.03.2024р.

Представнику Фізичної особи підприємця Беладзе Мірза Юрійовича з`явитися до Господарського суду Запорізької області.

Центральний апеляційний господарський суд доручає відповідній службовій особі Господарського суду Запорізької області перевірити документи, що посвідчують особу представника Фізичної особи підприємця Беладзе Мірза Юрійовича та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання та отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені Господарським процесуальним кодексом України. Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддяІ.М.Кощеєв

СуддяО.В.Чус

Суддя М.О.Дармін

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117878158
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання вчини певні дії

Судовий реєстр по справі —908/1672/23

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 19.12.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кощеєв Ігор Михайлович

Рішення від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Левкут В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні