Ухвала
від 21.03.2024 по справі 910/1384/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

м. Київ

21.03.2024Справа № 910/1384/24

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Санвіта Груп»до Антимонопольного комітету Українипро визнання недійсним рішення Суддя Підченко Ю.О. Секретар судового засідання Лемішко Д.А.

Представники сторін: від позивача: Романів А.А.; Савчук А.В.;

від відповідача: Бабченко Ю.Ю.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Санвіта Груп» (далі також - позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України (далі також - відповідач) про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету України від 14.12.2023 № 349-р «Про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та накладення штрафу».

На першій сторінці позовної заяви позивач вказує в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «КПД».

Відповідно до ухвали суду від 12.02.2024 відкрито провадження у справі № 910/3184/24, вирішено проводити розгляд за правилами загального позовного провадження, витребувано докази у відповідача та призначено підготовче засідання на 21.03.2024. Також, суд наголосив, що у позові не вказано правових підстав щодо залучення третьої особи до участі у справі, а саме не надано письмового обґрунтування на доведення наявності юридичного інтересу до справи Товариства з обмеженою відповідальністю «КПД» та не вказано, яким чином рішення по справі вплине на правовідносини з позивачем та відповідачем, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено наявні права та обов`язки, або позбавлено певних прав чи обов`язків у майбутньому.

Крім того, суд розглянув клопотання позивача про витребування доказів та дійшов висновку про його задоволення.

04.03.2024 відповідач на виконання вимог суду долучив витребувані докази та заявив клопотання про залучення до участі в справі третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «КПД».

05.03.2024 до суду від відповідача надійшов відзив на позов, а 14.03.2024 позивач надав відповідь на відзив.

Представники сторін безпосередньо в підготовчому засіданні 21.03.2024 надали усні пояснення стосовно заявлених клопотань.

Враховуючи доводи сторін, судом зроблено висновок про необхідність залучення Товариства з обмеженою відповідальністю «КПД» до участі в справі третьою особою без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення по справі може вплинути на правовідносини з позивачем та відповідачем, а у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу може бути наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено наявні права та обов`язки, або позбавлено певних прав чи обов`язків у майбутньому.

Відповідно до ст. 179 Господарського процесуального кодексу України, у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Згідно зі ст. 168 Господарського процесуального кодексу України, у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - сьомою статті 165 цього Кодексу.

Суд вирішив відкласти підготовче засідання відповідно до ст. 183 Господарського процесуального кодексу України з метою надання можливості сторонам ознайомитися з матеріалами справи та подати додаткові докази на підтвердження своїх позицій стосовно спору в справі.

Також, відповідно до ч. 3 ст. 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

На підставі вищевикладеного, з метою усунення порушення прав та інтересів сторін, суд вважає за необхідне продовжити строк підготовчого провадження у даній справі на тридцять днів.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 50, 162, 165, 166, 169, 177, 181, 183, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк підготовчого провадження на тридцять днів.

2. Відкласти підготовче судове засідання на 11.04.24 о 11:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 21. Явку сторін визнати обов`язковою.

3. Залучити до участі в справі третьою особою, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача:

- Товариство з обмеженою відповідальністю «КПД».

4. Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку наступного судового засідання.

5. Встановити третій особі строк 10 днів з дня отримання даної ухвали для подання пояснень із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

6. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації", затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 року та подати завчасно.

7. Учасникам процесу направити в судове засідання своїх представників, повноваження, яких повинні бути оформлені у відповідності з вимогами ст. 60 Господарського процесуального кодексу України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Суддя Ю.О.Підченко

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117878834
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкладення підготовчого засідання м. Київ 21.03.2024Справа № 910/1384/24 За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Санвіта Груп»до Антимонопольного комітету Українипро визнання недійсним рішення

Судовий реєстр по справі —910/1384/24

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні