Ухвала
від 25.03.2024 по справі 766/6894/23
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа: 766/6894/23

провадження: 22-ц/819/171/24

У Х В А Л А

про поновлення строку на апеляційне оскарження,

відкриття апеляційного провадження

25 березня 2024 року Херсонський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючий: Бездрабко В.О. (суддя-доповідач)

судді: Приходько Л.А.,

Пузанова Л.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 04 січня 2024 року у цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на рішення державного виконавця Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), заінтересована особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Приватні Інвестиції»

встановив:

04 січня 2024 року Херсонський міський суд Херсонської області постановив у зазначеній справі ухвалу, на яку 12 березня 2024 року Корабельний відділ державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) подав апеляційну скаргу та заявив клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження судового рішення, зазначивши, що копію ухвали Херсонського міського суду Херсонської області від 04 січня 2024 року Відділ отримав засобами поштового зв`язку 04 березня 2024 року, що унеможливило своєчасне подання апеляційної скарги.

Відповідно до ч. 1ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення

Частиною 2 ст. 354 ЦПК України, встановлено, що учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення,має правона поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, зокрема, на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

З матеріалів скарги вбачається, що справу було розглянуто за відсутності учасників процесу. Копія ухвали Херсонського міського суду Херсонської області від 04 січня 2024 року отримана Відділом 04 березня 2024 року, що підтверджується відповідним штемпелем засобів поштового зв`язку. Апеляційну скаргу Корабельний відділ державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) подав через електрону систему «Електронний суд» 12 березня 2024 року, дотримавшись вимог ст.354 ч.2 ЦПК України.

Відповідно дост.129 Конституції України, ст.17 ЦПК Українидержава гарантує учасникам справи, а також особам, які не брали участь у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси і обов`язки, право на апеляційний перегляд справи та у визначених законом випадкахна касаційне оскарження судового рішення.

Враховуючи викладені в клопотанні обставини, а також, зважаючи на визначений цивільним процесуальним законодавством принцип цивільного судочинства щодо забезпечення права на апеляційний перегляд справи, причини пропуску строку наведені у клопотанні колегія суддів вважає за можливе визнати поважними, а тому пропущений процесуальний строк на подання апеляційної скарги підлягає поновленню.

Оскільки форма та зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст.356 ЦПК України, підстав для повернення скарги особі, яка її подала, не вбачається, а тому відсутні перешкоди для вирішення питання про відкриття апеляційного провадження у справі.

Відповідно до вимог ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» судовий збір оплачено в розмірі 2361,00 грн.

Перешкод для відкриття апеляційного провадження апеляційним судом не встановлено.

Ураховуючи наведене, колегія суддів вважає за можливе відкрити апеляційне провадження у справі.

Керуючись ст.352, 354-361 ЦПК України, суд

ухвалив:

Клопотання Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити Корабельному відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) строк на апеляційне оскарження ухвали Херсонського апеляційного суду Херсонської області від 04 січня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 04 січня 2024 року.

Апелянту направити копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Для реалізації учасниками справи права на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі встановити строк у п`ятьднів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та роз`яснити, що відзив повинен відповідати вимогам ст. 360 ЦПК Україниі до нього мають додаватися докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відзив на апеляційну скаргу може бути поданий учасниками справи шляхом направлення його за адресою: АДРЕСА_1 , або на електронну адресу: inbox@ksa.court.gov.ua з посиланням на номер провадження №22-ц/813/171/24.

Роз`яснити учасникам справи, право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно ст.212 ЦПК Українита максимально реалізувати право на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду (враховуючи роботу суду в умовах воєнного стану та щодо необхідності забезпечення безпеки учасників процесу).

Повідомити учасників справи про наявність у Херсонському апеляційному суді технічної можливості проведення судових засідань у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: В.О. Бездрабко

Судді : Л.А. Приходько

Л.В Пузанова

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117880107
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) на ухвалу Херсонського міського суду Херсонської області від 04 січня 2024 року у цивільній справі за скаргою ОСОБА_1 на рішення державного виконавця Корабельного відділу державної виконавчої служби у м. Херсоні Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), заінтересована особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Приватні Інвестиції

Судовий реєстр по справі —766/6894/23

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Бездрабко В. О.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні