Ухвала
від 25.03.2024 по справі 531/2459/23
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/2459/23

номер провадження 2/531/147/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2024 року м. Карлівка

Карлівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді Герцова О. М.,

за участі секретаря Капленко Є. С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Мартинівської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить встановити факт, що він є двоюрідним братом померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ухвалою суду від 25.10.2023 року відкрито провадження по справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 15.01.2024 року закрито підготовче провадження та призначено до судового розгляду по суті.

До початку судового засідання від представника позивача, адвоката Левошко Л. С., надійшло клопотання про відкладення судового засідання для виклику свідків.

Представник Мартинівської сільської ради в судове засідання не з`явився, від нього мається заява про розгляд справи без його участі.

Відповідно до п.п.2, 3 ч. 1ст. 43 ЦПК Україниучасники справимаютьправоподавати докази;брати участьу судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ст. 76 ЦПК України).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч. 1 ст. 81 ЦПК України).

Відповідно до частини 1 статті 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

За викладених обставин, враховуючи зміст позовних вимог, а також те, що розгляд цивільних справ здійснюється на засадах змагальності сторін, клопотання представника позивача про виклик та допит свідків підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 198, ст.258 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про виклик свідків - задовольнити.

Відкласти розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Мартинівської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення на 01 квітня 2024 року на 13 годин 00 хвилин.

Викликати у судове засідання та допитати у якості свідків:

1. ОСОБА_3 , що проживає в с. Білухівка Полтавського району Полтавської області.

2. ОСОБА_4 , що проживає в с. Білухівка Полтавського району Полтавської області.

Попередити вказаних свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду за статтями 384, 385 Кримінального кодексу України.

Викликати в судове засідання учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О. М. Герцов

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117881525
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —531/2459/23

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Карлівський районний суд Полтавської області

Герцов О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні