Ухвала
від 25.03.2024 по справі 2-827/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 2-827/11

Провадження № 6/553/41/2024

У Х В А Л А

Іменем України

25.03.2024м. Полтава

Суддя Ленінського районного суду м. М. Полтави Грошова Н.М., розглянувши Товариства з обмеженою відповідальністю «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», заінтересовані особи: ОСОБА_1 ,Фонд гарантуваннявкладів фізичнихосіб зпитань виведенняПублічного акціонерноготовариства «КомерційнийБанк «НАДРА»,Товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Дніпрофінансгруп»,Дарницький відділдержавної виконавчоїслужби Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником,

в с т а н о в и в:

22.03.2024 до Ленінського районного суду міста Полтави надійшла заяваТОВ «БРАЙТІНВЕСТМЕНТ»,стягувач:Фонд гарантуваннявкладів фізичнихосіб зпитань виведенняПАТ «Комерційний Банк«НАДРА»,боржники: ОСОБА_1 , заінтересовані особи:Товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Дніпрофінансгруп»,Дарницький відділдержавної виконавчоїслужби Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником у виконавчому листі № 2-827/11.

Вивчивши матеріали заяви, суддя приходить до висновку про те, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником має бути повернута без розгляду, з огляду на наступне.

За змістом положень ч. 3 ст.3ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Прецедентна практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що реалізуючи п.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду, кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення викладені у ст. 183 ЦПК України.

Так, відповідно до ч. 2 ст.183ЦПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення,які подаютьсяна стадіївиконання судовогорішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Норми закону щодо надіслання заяви іншим учасникам справи спрямовані на забезпечення прав заінтересованих осіб бути обізнаними щодо розгляду судом питань, які стосуються їх прав та враховують скорочені строки розгляду таких клопотань.

Суд враховує, що згідно ч. 1, 2 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно ч.5ст.15Закону України«Про виконавчепровадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Проте, у порушення вимог ч. 2 ст. 183 ЦПК України, заявником до заяви про заміну сторони виконавчого провадження не додано доказів її надіслання іншим учасникам справи.

Згідно ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на те, що заява про заміну сторони виконавчого провадження подано без додержання встановлених вимог закону, приходжу до висновку про її повернення заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 183, 260, 261 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ», заінтересовані особи: ОСОБА_1 ,Фонд гарантуваннявкладів фізичнихосіб зпитань виведенняПублічного акціонерноготовариства «КомерційнийБанк «НАДРА»,Товариство зобмеженою відповідальністю«Фінансова компанія«Дніпрофінансгруп»,Дарницький відділдержавної виконавчоїслужби Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ) про заміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Н.М. Грошова

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117881710
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони у виконавчому провадженні, шляхом заміни стягувача його правонаступником

Судовий реєстр по справі —2-827/11

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Фоміна Ю. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Фоміна Ю. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Грошова Н. М.

Ухвала від 31.01.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 18.02.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Куценко О. В.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Маринін О. В.

Рішення від 14.03.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Рішення від 14.03.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні