Ухвала
від 14.03.2024 по справі 755/4315/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/4315/24

Провадження №: 2/755/3446/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"14" березня 2024 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Яровенко Н.О., перевіривши виконання вимог ст. 175, 177 ЦПК України за позовною заявою Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПРОВІДНА» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку суборгації,

в с т а н о в и в:

ПАТ «СК «ПРОВІДНА» в особі представника Мисюкевич Катерини Володимирівни звернулось до Дніпровського районного суду м. Києва із позовною заявою до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку суборгації.

Відповідно до ст. 184 ЦПК України позов пред`являється шляхом подання позовної заяви, яка повинна відповідати вимогам ст.175,177 ЦПК України.

Відповідно до ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб.

Згідно з вимогами ч.,3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов не підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягується чи оспорюється; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вживання заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів або електронних доказів, копії яких додано до заяви; позивача про те, що ним не надано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Натомість, в порушення вище вказаних норм, позивачем не в повному обсязі викладені анкетні дані позивача і відповідача, а саме: реєстраційний номер облікової картки платника податків Позивача за його наявності або номер та серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, офіційний електронний адрес Позивача та відповідача та адреси електронної пошти сторін.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху і надає позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи, викладене, суддя вважає за доцільне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк три дні для усунення недоліків, шляхом викладення позову у новій та виправленій редакції з зазначенням відомостей керуючись ст.175 ЦПК України а саме: реєстраційний номер облікової картки платника податків Позивача за його наявності або номер та серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, офіційний електронний адрес Позивача та відповідача та адреси електронної пошти сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.175,177,185 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «ПРОВІДНА» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку суборгації залишити без руху .

Встановити позивачу строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - три дні з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків, зазначених в ухвалі, у встановлений судом строк, позов вважатиметься неподаним та буде їм повернутий.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.О. Яровенко

Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117882880
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди в порядку суборгації

Судовий реєстр по справі —755/4315/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні