Ухвала
від 22.03.2024 по справі 400/2482/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про передачу адміністративної справи до іншого суду

22.03.24 р. № 400/2482/24

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді В. С. Брагар, розглянувши адміністративну справу

за позовомОдеського державного університету внутрішніх справ, вул. Успенська, 1,м. Одеса,65014,

доОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

простягнення витрат, пов`язаних з утриманням у навчальному закладі у сумі 28 893,34 грн,

Одеський державний університет внутрішніх справ звернувся до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням у навчальному закладі у сумі 28 893,34 грн.

Відповідно до приписів ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд дійшов висновку про те, що справа належить до територіальної юрисдикції іншого суду.

Частиною 1 ст. 26 КАС України передбачено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що згідно з відомостями з Єдиного державного демографічного реєстру, відповідач зареєстрований в АДРЕСА_2 .

Будь-яких доказів того, що зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) відповідача є м. Миколаїв чи Миколаївська область позивач суду не надав.

Таким чином, дана справа належить до територіальної юрисдикції Одеського окружного адміністративного суду.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 29 КАС України передбачено, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, дана справа має бути передана на розгляд Одеського окружного адміністративного суду.

Керуючись ст. 25, 29, 171, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Передати адміністративну справу за позовом Одеського державного університету внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням у навчальному закладі у сумі 28 893,34 грн. на розгляд Одеського окружного адміністративного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею в порядку ст. 256 КАС України.

Апеляційна скарга на цю ухвалу може бути подана до П`ятого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання) в порядку, визначеному ст. 295-297 КАС України.

Суддя В. С. Брагар

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117885431
СудочинствоАдміністративне
Сутьте, що справа належить до територіальної юрисдикції іншого суду. Частиною 1 ст. 26 КАС України передбачено, що позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Дослідивши матеріали справи

Судовий реєстр по справі —400/2482/24

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні