Ухвала
від 23.01.2024 по справі 207/3600/15-ц
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/3600/15-ц

№ 6/207/75/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2024 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська у складі головуючого судді Погребняк Т.Ю., при секретарі Морозові В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі за заявою Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

Директор Комунальногопідприємства Дніпропетровськоїобласної ради«Аульський водовід»Бурчак О. звернувся доБаглійського районногосуду м.Дніпродзержинська Дніпропетровськоїобласті ззаявою прозаміну сторониу виконавчомупровадженні,а саме:стягувача Комунальне підприємство«Кам`янський міськводоканал»Дніпропетровської обласноїради» найого правонаступникаКомунальне підприємствоДніпропетровської обласноїради «Аульськийводовід» у справі за заявою Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1 посилаючись на те, що судовим наказом Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська № 207/3600/15-ц від 17.08.2015 року на користь Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» стягнуто з ОСОБА_1 заборгованість запослуги зцентралізованого водопостачанняі водовідведення всумі 11 442 (одинадцятьтисяч чотириста сорок дві) грн. та судовий збір у розмірі 121 грн. 80 коп.

УхвалоюгосподарськогосудуДніпропетровської областівід26липня2021рокупосправі №904/160/19затвердженоплансанації Комунальногопідприємства«Кам`янськийміськводоканал» Дніпропетровськоїобласноїради»,схваленийназасіданні зборівкредиторів9липня2021рокузізмінами ,прийнятимизборамикредиторів від21липня2021року.Вподальшомузборами кредиторівпогодженозмінидо планусанації,якізатверджувалисьухвалами господарськогосудуДніпропетровськоїобласті від22лютого2022рокута11жовтня2022року.Відповідно доухвали господарськогосуду Дніпропетровськоїобласті від24листопада 2022року усправі №904/160/19закрито провадженняу справі№ 904/160/19про банкрутствоКомунального підприємства«Кам`янський міськводоканал»Дніпропетровської обласноїради» .Відповідно допункту 7.6Плану санаціїКП «Кам`янськийводоканал» ДОР»,зі змінами,прийнятими зборамикредиторів від10січня 2022року тазатвердженими ухвалоюгосподарського судуДніпропетровської областівід 22лютого 2022року,план санаціївважається виконанимз моментузатвердження Дніпропетровськоюобласною радоюпередавального акту,який маємістити положенняпро правонаступництвощодо майна,прав таобов`язків КП«Кам`янський водоканал»ДОР» стосовновсіх кредиторівта боржників,включаючи зобов`язання,які оспорюютьсясторонами,та прийняттяДніпропетровською обласноюрадою рішенняпро визначенняКП ДОР«Аульський водовід»правонаступником КП«Кам`янський водоканал»ДОР.Рішенням Дніпропетровськоїобласної радивід 13травня 2022року №185-ІІ/VІІІзатверджено передавальнийакт щодоправонаступництва КПДОР «Аульськийводовід» майна,прав таюридичних обов`язківКП «Кам`янськийводоканал» ДОР»стосовно всіхкредиторів таборжників,включаючи зобов`язання,які оспорюютьсясторонами.Також,рішенням Дніпропетровськоїобласної радивід 5листопада 2021року №138-8/VІІІПитання діяльностіокремих обласнихкомунальних підприємствта закладів,що належатьдо спільноївласності територіальнихгромад сіл,селищ,міст Дніпропетровськоїобласті» затвердженонову редакціюстатуту КПДОР «Аульськийводовід»,за змістомякої визначено,що Комунальнепідприємство Дніпропетровськоїобласної ради«Аульський водовід»є правонаступникомусіх майновихі немайновихправ таюридичних обов`язківКомунального підприємства«Кам`янський водоканал»Дніпропетровської обласноїради».КП ДОР«Аульський водовід»є правонаступникомКП «Кам`янськийводоканал» ДОР».Дані фактипідтвердженні упостанові Центральногоапеляційного господарськогосуду від27лютого 2023року усправі №904/160/19.

Представник заявника, боржники в судове засідання не з`явились, про розгляд заяви були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомили, у зв`язку з чим суд вважає за можливе розглянути справу за їх відсутності.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі, якщо відповідно до положень Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши письмові докази, приходить до висновку про задоволення заяви, виходячи з наступного.

З матеріалів справи вбачається, що судовим наказом Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська від 17.08.2015 року на користь Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» стягнуто з ОСОБА_1 заборгованість за послуги з централізованого водопостачання і водовідведення в сумі 11 442 (одинадцять тисяч чотириста сорок дві) грн. та судовий збір у розмірі 121 грн. 80 коп.

Ухвалоюгосподарського судуДніпропетровської областівід 26липня 2021року посправі №904/160/19затверджено плансанації Комунальногопідприємства «Кам`янськийміськводоканал» Дніпропетровськоїобласної ради»,схвалений назасіданні зборівкредиторів 9липня 2021року зізмінами ,прийнятими зборамикредиторів від21липня 2021року.В подальшомузборами кредиторівпогоджено змінидо планусанації ,які затверджувалисьухвалами господарськогосуду Дніпропетровськоїобласті від22лютого 2022року та11жовтня 2022 року. Відповідно до ухвали господарського суду Дніпропетровської області від 24 листопада 2022 року у справі № 904/160/19 закрито провадження у справі № 904/160/19 про банкрутство Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» . Відповідно до пункту 7.6 Плану санації КП «Кам`янський водоканал» ДОР», зі змінами , прийнятими зборами кредиторів від 10 січня 2022 року та затвердженими ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 22 лютого 2022 року, план санації вважається виконаним з моменту затвердження Дніпропетровською обласною радою передавального акту, який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків КП «Кам`янський водоканал» ДОР» стосовно всіх кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами, та прийняття Дніпропетровською обласною радою рішення про визначення КП ДОР «Аульський водовід» правонаступником КП «Кам`янський водоканал» ДОР. Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 13 травня 2022 року № 185-ІІ/VІІІ затверджено передавальний акт щодо правонаступництва КП ДОР «Аульський водовід» майна, прав та юридичних обов`язків КП «Кам`янський водоканал» ДОР» стосовно всіх кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами. Також, рішенням Дніпропетровської обласної ради від 5 листопада 2021 року №138-8/VІІІ Питання діяльності окремих обласних комунальних підприємств та закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області» затверджено нову редакцію статуту КП ДОР «Аульський водовід», за змістом якої визначено, що Комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та юридичних обов`язків Комунального підприємства «Кам`янський водоканал» Дніпропетровської обласної ради». КП ДОР «Аульський водовід» є правонаступником КП «Кам`янський водоканал» ДОР». Дані факти підтвердженні у постанові Центрального апеляційного господарського суду від 27 лютого 2023 року у справі № 904/160/19.

Відповідно до статті 512 ЦК України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок, зокрема, передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги), а згідно зі статтею 514 ЦК України до нового кредитора переходять права первісного кредитора в зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно ст. 1 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів - сукупність дій, що спрямовані на примусове виконання судових рішень.

У разі передання кредитором своїх прав іншій особі за правочином чи правонаступництва на стадії виконання судового рішення відбувається вибуття кредитора.

Так заміна кредитора відбувається поза межами виконавчого провадження у разі смерті кредитора, припинення юридичної особи чи відступлення права вимоги.

За таких обставин, звернення правонаступника кредитора із заявою про надання йому статусу сторони виконавчого провадження відповідає змісту статей 512, 514 ЦК України.

Відповідно до ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до статті 446 ЦПК України, процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішується судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

За змістом статті 512 ЦК України, статті 442 ЦПК України та статті 15 ЗУ «Про виконавче провадження» у разі вибуття кредитора в зобов`язанні він замінюється правонаступником.

За таких обставин звернення правонаступника кредитора із заявою про надання йому статусу сторони виконавчого провадження відповідає змісту статей512,514 ЦК Українитастатті 15 Закону України «Про виконавче провадження».

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 512-514 ЦК України,Законом України «Про виконавче провадження», ст.ст.258-260,353,442 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву Комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі за заявою Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1 задовольнити.

Замінити стягувача Комунальне підприємство «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» на його правонаступника Комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради «Аульський водовід» (код ЄДРПОУ 34621490, місце знаходження: 52300, Дніпропетровська область, Кам`янський район, смт Аули, Комплекс будівель та споруд № 2, у судовому наказі № 207/3600/15-ц, виданого Баглійським районним судом м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 17.08.2015 року, яким на користь Комунального підприємства «Кам`янський міськводоканал» Дніпропетровської обласної ради» стягнуто з ОСОБА_1 заборгованість за послуги з централізованого водопостачання і водовідведення в сумі 11 442 (одинадцять тисяч чотириста сорок дві) грн. та судовий збір у розмірі 121 грн. 80 коп.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Головуючий у справі Погребняк Т.Ю.

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117890840
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —207/3600/15-ц

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 17.08.2015

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Судовий наказ від 17.08.2015

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні