Ухвала
від 25.03.2024 по справі 145/249/24
ТИВРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 145/249/24

Провадження №2/145/773/2024

У Х В А Л А

про проведення підготовчого судового засідання

"25" березня 2024 р. смт Тиврів

Тиврівський районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Копилової Л.В.

за участю секретаря Мигдальської Н.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та позбавлення батьківських прав,

третя особа - орган опіки і піклування виконавчого комітету Сутисківської селищної ради,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 звернувся до Тиврівського районного суду з позовом до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та позбавлення батьківських прав.

Під час проведення підготовчого судового засідання судом на розгляд учасників поставлено питання щодо закриття підготовчого судового засідання та призначення справи до судового розгляду.

Сторони не заперечували проти призначення справи до судового розгляду.

На виконання вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України судом було здійснено усі визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті, шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

Суд вважає за можливе роз`яснити учасникам процесу про можливість укладення між ними мирової угоди, подати докази, встановити строк для подачі відповіді на відзив та заперечень, встановити порядок з`ясування обставин справи і дослідження доказів.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимогст.199 ЦПК України судом встановлено не було.

В сенсі ч. 2 ст. 200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Вислухавши думку сторін, дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає доцільним витребувати у органу опіки та піклування Сутисківської селищної ради висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 .

Згідно ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 56, 189,196-200,280-281 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу та позбавлення батьківських прав,

третя особа - орган опіки і піклування виконавчого комітету Сутисківської селищної ради.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 15.05.2024 року о 13-00 годині.

Витребувати із архівного відділу Тиврівського районного суду Вінницької області копії постанов про накладення адміністративного стягнення за ст. 173-2 КУпАП та ст.130 КУпАП на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає в АДРЕСА_1 .

Зобов`язати орган опіки та піклування Сутисківської селищної ради надати суду письмовий висновок про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , щодо її дочки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Орган опіки і піклування виконавчого комітету Сутисківської селищної ради як сторона по справі не позбавлений можливості знайомитися з матеріалами справи.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з`ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Копилова Л. В.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117891993
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу та позбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —145/249/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Тиврівський районний суд Вінницької області

Копилова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні